Portal 072info

ANKETA / Vozači dok čekaju prolazak kroz tunel Vranduk: “Trpi i šuti je** ga” (VIDEO)

Iz javnog preduzeća ”Ceste FBiH” saopćili su da će uložiti sve napore da bi se maksimalno ubrzali radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II i što prije normalizirala situacija na ovoj dionici.

– Projektom rekonstrukcije tunela Vranduk II je, zbog tehnologije i kompleksnosti radova u tunelu, predviđeno korištenje alternativnih pravaca te je promet preusmjeren na regionalnu cestu R445 Nemila – Banlozi – Zenica. Međutim, prvobitno preusmjerenje saobraćaja u samom tunelu tokom izvođenja radova na podnožju svoda, dovelo je do značajnog usporenja prometa – naveli su iz ”Cesta FBiH”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S tim u vezi, prolazak teretnih vozila i uopće povećanje saobraćaja regionalnom cestom koja nije projektirana za te potrebe, kako navode iz ovog preduzeća, rezultirali su njenim značajnim oštećenjima koja su dodatno usporila odvijanje saobraćaja.

– JP ”Ceste FBiH” je poduzelo aktivnosti na saniranju ovog alternativnog pravca koje bi trebale biti okončane početkom jula, nakon čega će putnički saobraćaj biti u potpunosti preusmjeren na ovu cestu dok će se teretna vozila naizmjenično puštati jednom trakom kroz tunel. Na ovaj način će se smanjiti interval čekanja i ubrzati promet kroz tunel – saopćeno je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema dinamici radova, osnovni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II bi se trebali završiti do sredine oktobra, nakon čega će se saobraćaj pustiti u oba smjera kroz tunel, a samo u noćnim satima vršiti obustave zbog montaže opreme u tunelu.

A naša ekipa danas je posjetila ovu dionicu magistralnog puta M-17. Razgovarali smo sa vozačima, a u videu pogledajte njihova razmišljanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 116
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NEVRIJEME POGODILO ZENICU: Led zaustavio saobraćaj na M-17 (VIDEO)

072info

Počela rekonstrukcija petlje kod Zenice u vrijednosti 2,6 miliona KM

072info

NOVO PROBIJANJE ROKA: Radovi na tunelu Vranduk bit će završeni… (FOTO)

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME