Anonimna Sarajka platila kaznu koju je dobila porodica Kapo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Husnija Kapo, vidno razočaran i povrijeđen javio se našem portalu nakon što je, vozeći ka bolnici kako bi spasio život svom sinu zaustavljen od strane sarajevske policije koja mu je napisala kaznu.

Da slučaj bude još teži, Husnija je napustio auto i sa djetetom na rukama krenuo pješke ka bolnici, sve sa ciljem da dječak bude dobro. Policija se i na ovaj čin oglušila, no na sreću nepoznat čovjek se zaustavio i odveo Husniju i Haruna na kliniku.

Husniji je danas došla plava koverta na vrata. U njoj saobraćajna kazna od 230 KM i oduzimanje vozačke na mjesec dana.

“Okrivljeni se kretao sa navedenim vozilom u ulici Alipašina u naseljenom mjestu brzinom od 78 km/h koj je ograničenje brzine 50 km/h čime je počinio prekoralenje od 28 km/h. Također prilikom kretanja kod sebe nije posjedovao važeću potvrdu o registraciji kao ni stiker naljepnicu. Također ko sebe nije posjedovao važeću vozačku dozvolu” napisao je u prekršajnom nalogu mladi policajac A.H.

Mladi policajac MUP-a Kantona Sarajevo kaznio je Husniju Kapo po članu 44,211,172 ZOBS-a i to sa ukupno 230 KM i 3 kaznena boda te oduzimanje vozačke dozvole na 30 dana.

Sarajka koja živi u dijaspori odlučila je platiti cijelu kaznu koju je dobila porodica Kapo. Kratko je napisala da još uvijek ima dobrih ljudi i dobrog u nama. Neka bude oso s željom da i druge postaknemo da vam pomognu. Od komentara vi ne možete živjeti. Možda ovo probudi u ljudima nešto bolje da vam se pomogne. Ja ću se javiti svima koje poznajem tamo u BiH, da pomognemo vašoj porodici” – izjavila je Sarajka koja je željela ostati anonimna.