Apel za pomoć porodici Mahalbašić: Otac teško bolestan, majka nezaposlena, a imaju i bebu

Apel za pomoć porodici Mahalbašić: Otac teško bolestan, majka nezaposlena, a imaju i bebu

Prije nego se razbolio, Eldin je radio sezonske poslove i na taj način zarađivao da se prehranimo. Mi nikada nismo tražili pomoć, borili smo se i časno živjeli. Boli nas što smo u ovoj situaciji i brinem šta će biti s nama ako se Eldinu nešto desi, kaže supruga Alma.

23-godišnji Eldin Mahalbašić ima deformitet grudnog koša, zbog čega je do sada u sarajevskom Univerzitetskom kliničkom centru imao tri operacije, te je pored toga zbog infekcije rane nekoliko puta boravio u bolnici.

Apel supruge Alme prenosimo u cijelosti:

“Poštovanje, ja se nadam da me nećete odbiti. Ovim putem se javljam da Vas pitam da li bi mi mogli pomoći

Naime moj muž je operisan u Sarajevu na Torokalnoj hirurgiji 4 puta, dijagnoza Pectus Exavatum. Na prvoj operaciji mu je sječeno 12 rebara po 6mm i ugrađena mu je neka šipka koja će mu grudni koš ispraviti. Međutim u roku od 24 sata od prve operacije dobije unutrašnje krvarenje gdje su ga naveče od 23:00 do 5:00 sati radili, zaustavljali krvarenje. Dva puta ga oživljavali te nakon par dana ga otpuste kući jer je navodno sve uredu. No kad je došao kući, na ranu mu je izbila voda i gnoj, zatim su ga u Tešnju otvorili i otvorene rane je hodao više od tri mjeseca. U tom periodu njegovo tijelo je počelo da truhne okolo rane sve do desne bradavice. Kada ga je hitna ponovo poslala za Sarajevo, priključili su ga na vakum koji čisti to što je istruhlo. Plastični hirurg mu je navlačio kožu, preparirao i zatim vratili kući. Opet je njegova rana počela da puca i curi, tada su doktori mislili da je razlog šipka, i na četvrtoj operaciji su mu izvadili i to i otpustili ga. Opet ista stvar se ponavlja, samo nas odbacuju ko krpu…Ja ne kažem da nema i gorih slučajeva od nas, ali eto mi se nadamo najboljem. Imamo i bebu od 10 mjeseci. Nestalo mi je i vlažnih maramica i pempasa, mlijeko joj kupujem….

Ovim putem bih zamolila sve ljude dobrog srca i duše da mi pomognu, da je beba malo veća ja bih išla raditi, ali ovako ne mogu da se sama izborim sa svim što me snašlo. Ja Vas molim da objavite pa neka ljudi dijele dalje, valjda se neko odazove i pomogne mi u bilo čemu. A i zima je, nemamo mnogo ni drva, a i namirnica bi nam trebalo. Hvala unaprijed svima”

 

Ukoliko želite pomoći porodici Mahalbašić, možete odnijeti hranu, novac ili odjeću u selo Orašje Planje kod Tešnja, ili novac uplatiti na tekući račun

Eldin Mahalbašić, Orašje Planje 252, 74260, Tešanj

Br. računa: 199-460-60207439-12

Za uplate iz inostranstva:

SWIFT CODE: ABSBBA 22

Sparkasse DD BiH

BA39 1994 6060 2074 3912

Za više informacija kontakt broj porodice je:  060 343 9880

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE