AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava

Novi način slanja i pregleda slika i videa postaće hit – upoznajte Slingshot Facebook aplikaciju!

Možda je Facebook Paper bio previše ambiciozno zamišljen projekat, ali će zato Slingshot postati novi način razmjene slika i video snimaka! Nova aplikacija nudi brz, lak i moderan način dijeljenja multimedije, koji će tinejdžeri i svi koji vole da razmjenjuju živopisne lične sadržaje “progutati” kao dijete čokoladu!

Predstavljen za Android i iOS (preuzmite aplikaciju sa linkova ispred, Srbija će je dobiti za nekoliko dana) Slingshot omogućava da korisnici razmjenjuju video isječke i slike tako što prvi korisnik pošalje sadržaj, a drugi da bi ga vidio prvom korisniku mora da uzvrati istim sadržajem, dakle videom ili sličicom uz poruku. Ovakav dvosmjerni način komunikacije začinjen je činjenicom da nećete znati šta vam je neko posalo dok ne pošaljete nešto vi njemu. Za slikanje je dovoljno tapnuti interfejs kamere koji se prikazuje u aplikaciji, a za video samo zadržati nekoliko sekundi kadar kamere u istom interfejsu. Kada otpustite kadar, slično kao u Facebook Messengeru, ako ga koristite, video se šalje korisniku/korisnicima.

Facebook je omogućio da sličice obogatite ličnim porukama, ali ne samo tekstom, nego i crtežima i drugim sličicama, koje možete nalijepiti na fotke kamere. Uslikajte nešto, crtajte po ekranu različitim bojama i debljinom linije, dodajte tekst ili rukopis i pošaljite sve to svom kontaktu ili na više adresa odjednom. Slingshot je posebno zabavan kada šaljete istu sliku ili video na više adresa – tada odjenom dobijate gomilu slika i videa nazad!

Facebook ovu aplikaciju ne vidi kao “messaging” aplikaciju, jednostavno, Facebook je vidi kao nešto novo, zabavno tj. kao nov način na koji do sada nismo komunicirali – ovo posljednje sigurno jeste tako! The Verge je već ocijenio aplikaciju kao “obećavajuću” i mnogo više od Snapchata, koji mnogi vide kao Slingshotovu konkurenciju, ali sudeći po načinu na koji ona radi ove dvije aplikacije nisu jedna drugoj smetnja.