Apple-ove aplikacije rijetko ko “skida”

Apple Logo wallpaper  68Apple App radnja naseljena je brojnim “zombi” programima koje gotovo niko ne skida, pokazalo je novo istraživanje.

Britanski servis BBC prenosi, pozivajući se na podatke kompanije Adven, da gotovo dvije trećine aplikacija nikada ne nađe kupca dok u Apple-u navode da 90 procenata svih ponuđenih aplikacija biva “skinuto” bar jednom mjesečno. Šef Apple-a, Tim Kuk, rekao je da je radnja – koja ove godine obilježava pet godina postojanja – “fundamentalno promijenila svijet”.

“Kupci vole da kupuju i obožavaju ove nevjerovatne aplikacije. Do sada su downloadovali 50 milijardi aplikacija. To je mnogo nula i jedan istinski nevjerovatan broj”, rekao je on. U analitičarskoj kompaniji “Adven” međutim kažu da su 579.001 od 888.856 aplikacija “zombiji”, odnosno da se nikada ne pojave na Apple-ovoj listi skinutih aplikacija u svijetu, a na listi ima preko 300.000 mijesta.

“Ne znamo koliko skidanja imaju pošto Apple to ne otkriva, ali je riječ o malom broju”, kažu u Advenu. Advenovo istraživanje uslijedilo je poslije istraživanja Pju centra u kome se navodi da 68 korisnika smartfonova koristi pet ili manje aplikacija nedjeljno.

Među najpopularnijim Apple-ovim aplikacijama za ajfon su “Angry Birds”, “Fruit Ninja”, “Doodle Jump”, “WhatsApp Messenger”, “Camera +” dok su među najpopularnijim besplatnim aplikacijama Facebook, Instagram, Youtube, Skype, Twitter, Google.

 

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE