Portal 072info

‘ArcelorMittal’ rekonstruiše put u zeničkom naselju Tetovo

Kompanija “ArcelorMittal Zenica” i gradska uprava Zenice realizira rekonstrukciju jednog dijela puta na Lisačkoj cesti, u naselju Tetovo.

Prema riječima direktora kompanije “ArcelorMittal” Biju Naira ovo je jedan od projekata koji se provodi u sklopu aktivnosti podrške razvoju lokalne zajednice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– ArcelorMittal će uz saradnju s upravom grada nastaviti da pomaže lokalnoj zajednici na svim razinama, kako bi omogućili bolje uslove za život svim građanima – rekao je Biju Nair.

Projekt se realizira po osnovu zahtijeva mjesne zajednice Tetovo, koja je zatražila pomoć za sanaciju dionice puta u dužini od 735 metara na Lisačkoj cesti, a realizacija projekta biće podijeljena u dvije faze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon zajedničkog dogovora oko realizacije radova sa gradskom upravom kompanija “ArcelorMittal” provela je proceduru odabira izvođača radova, tako da će radove izvesti kompanija “Euro-asfalt” iz Sarajeva.

Tokom sastanka na kojem je dogovoren početak izvođenja radova na rekonstrukciji puta, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zahvalio se predstvnicima kompanije “ArcelorMittal” na nesebičnoj pomoći stanovnicima naselja Tetovo, iako se ova kompanija nalazi u problemima zbog cijena čelika na tržištu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– ArcelorMittal je do sada oko 90 miliona uložio u zaštitu životne okoline, a ovakvi projekti pokazuju da se razvijanjem prijateljskog okruženja može napraviti puno. Zahvaljujem se kompaniji na razumijevanju i naporima da ulaže u lokalnu zajednicu u kojoj radi i poručujem da će imati punu podršku uprave grada – istakao je između ostalog Kasumović.

Ukupna vrijednost planiranih radova na rekonstrukciji dijela puta u naselju Tetovo iznosi 61.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME