Portal 072info

ARCELORMITTAL ZENICA: Remont brane na Kanalu

Kompanija ArcelorMittal Zenica zajedno sa zeničkom firmom „Fuel Boss“ , koja je izvođač radova, od kraja juna realizuje poslove remonta brane na rijeci Bosni u naselju Kanal. Radi se o mašinskim radovima, koji bi trebali, kako je planirano, biti okončani do kraja septembra.Njihova vrijednost je oko 550.000 KM.Brana na rijeci Bosni, koja pripada kompaniji ArcelorMittal Zenica izgrađena je još davne 1952. godine.

Remontovna je samo nekoliko puta, ali nikada u ovako velikom obimu, ističe Samir Selimović, menadžer sekcije Vodoprivreda Departmenta Energetika pomenute zeničke kompanije.Remont je bio nužan, jer je tokom prošlogodišnjih majskih padavina brana pretrpjela dosta oštećenja.Značaj ovih radova je višestruk, jer će se vododstaj rijeke Bosne regulisati tako da bude odgovarajući idealnim uslovima, pa time podoban za rad u kompaniji ArcelorMittal Zenica, dok u samom gradu i tokom većih padavina nivo vode neće dovoditi do poplava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Do sada je urađeno oko 60 posto mašinskih radova u okviru ovog remonta, koji bi trebao biti okončan do kraja septebmra, a koštaće oko 550.000 maraka, dok je za narednu godinu predviđen i obiman građevinski dio remonta ove brane. 

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME