Screenshot 1 51
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 9, 2022 @ 22:30
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Turski nogometaš Arda Turan nakon pet mjeseci vratio se na teren u meču njegovog Galatasarayja protiv Giresunspora, no u prvom planu nisu bile njegove nogometne vještine i ono što je trebao donijeti timu, već zapušteni stomak zbog kojeg se našao na udari navijača ovog kluba.

Mediji u Turskoj odmah nakon utakmice raspisali su se o Turanu i analizirali njegovu fizičku spremu, a naravno, teško je uopšte i pričati o bilo kakvom profesionalizmu kada je nogometaš ovako zapušten i s osjetnim viškom kilograma.

Njegova fotografija s jučerašnje utakmice ubrzo je postala veoma popularna na društvenim mrežama, a posebno jer je riječ o igraču koji se proslavio u evropskom nogometu i od kojeg se, bez obzira na pozne godine, još uvijek očekuju dobre partije, ozbiljnost i kvalitet na terenu.

Njegovih 29 minuta na terenu nije pomoglo Galatasarayju u meču protiv Giresunspora, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:0 za goste. Jedini gol postigao je Suleymanov u 11. minuti.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Ovo je za Galatu bio sedmi poraz u ovoj sezoni i trenutno se nalaze na razočaravajućoj 11. poziciji s osvojenih samo 27 bodoav iz 20 utakmica.

LIDER