Portal 072info

ARENA ZENICA: Lepa Brena zajedno sa nekoliko hiljada posjetilaca pjevala u jedan glas (FOTO)

Kraljica narodne muzike, Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, večeras je pred nekoliko hiljada posjetilaca održala svoj solistički koncert u Gradskoj areni u Zenici. 

Ovaj koncert pred zeničkom publikom otvorila je folk pjevačica Indy, koja je sa nekoliko popularnih hitova uspjela zagrijati atmosferu pred izlazak kraljice narodne muzike.

“Hej Šeki Šeki”, “Zrno bibera”, “Čik pogodi”, “Ljubav čuvam za kraj”, su samo neke od velikih hitova ove popularne pjevačice koja već dugi niz godina bira samo najbolje hitove za svoje fanove, a oni nešto stariji, sjećaju se i danas njenih starih popularnih hitova.

Važno je naglasiti da je večerašnji spektakularni koncert upotpunio poznati bosanskohercegovački privrednik i harmonikaš Pero Gudelj, ujedno vlasnik kompanije FIS Vitez, te uz harmoniku ispratio nekoliko Breninih kompozicija, te dobio gromoglasni aplauz zeničke publike.

Lepa Brena, rođena je u Tuzli, te je djetinjstvo i ranu mladost provela u Brčkom gdje je završila osnovnu školu “Zaim Mušanović” i Gimnaziju. Kao odličan đak proglašena je učenikom generacije i kao takva često dobijala nagradna putovanja učestvujući na takmičenjima znanja.

1979-te, po završetku Gimnazije, odlazi u Beograd na studije turizmologije na Prirodno – matematičkom fakultetu. Nezadovoljna zbog loše financijske situacije, na nagovor svoje prijateljice prekida studentski život, vraća se u svoje Brčko i počinje da pjeva po igrankama. U međuvremenu, upoznaje se sa muzičarima grupe ”Lira šou” koji su bili u potrazi za novom pjevačicom. Nakon razgovora sa vođom benda Sasom Popovićem, koji joj je ponudio angažman, kreće sa njima na naporna putovanja i gostovanja diljem bivše Jugoslavije.

2008. godinu Lepa Brena je odlučila da iskoristi za veliki povratak na muzičku scenu. Nakon osam godina pauze snimila je novi, 17. studijski album pod nazivom ”Uđi slobodno”. Saradnici na albumu su bili tekstopisac Marina Tucaković i Aleksandar Milić – Mili. Album se pojavio na tržistu u junu mjesecu i osvojio srca mnogobrojne Brenine publike. Povodom objavljivanja albuma, snima i dokumentarac koji je emitovan u okviru polusatnog show programa na udarnom terminu RTV Pink i time bilježi rekordnu gledanost.
Paralelno sa promotivnim aktivnostima Lepa Brena snima i spot za pjesmu ” Pazi kome zavidiš” u produkciji ”Visual Infinity”. Za tu priliku korištene su najsavremenije kamere ”HD” i ”Slow motion” kao i filmska rasvjeta. Kadrovi spota su snimani u Narodnom pozorištu u Somboru i u Novom Sadu.Uskoro planira veliku promotivnu turneju u glavnim gradovima bivših jugoslovenskih republika, potom nastavlja sa serijom koncerata u Bugarskoj, Rumuniji i Albaniji a nakon sto ”osvoji” balkan Brena ce nove pjesme predstaviti i publici u dijaspori . Istovremeno predano radi na autobiografskoj knjizi i najavljuje nastavak četvrtog dijela komedije ”Hajde da se volimo”.
Danas je vlasnica folk i turbofolk produkcije “Grand”, predstavništva “Red Bull” i “Ford” za Crnu Goru i Srbiju.

Kako je izgledalo večeras u Gradskoj areni u Zenici, na velikom koncertu Lepe Brene, pogledajte u galeriji Adisa Alića.

[Galleries 708 not found].

Podijelite članak