Portal 072info

Arnel Isak: Sumnjam u stvarne motive najavljenih protesta zbog puta Nemila-Bistričak

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U vezi s najavljenim protestima mještana Bistričkog sliva, koji je najavljen za petak 14.06.2019. godine u 14,00 sati, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Arnel Isak, izražava svoju sumnju u stvarne motive najavljenog protesta i smatra da je to u suprotnosti od onoga što su mještani prvobitno tražili od predstavnika organa vlasti, a to je što hitniji popravak puta..

Isto tako, novi zahtjevi koji se odnose na izuzimanje projektno-administrativne dokumentacije hidroelektrane i puta, te prijetnje protestima, izlaze iz merituma ovog problema –  popravak ceste i sigurno odvijanje saobraćaja, što samo izaziva nepotrebne i različite medijske špekulacije koje dodatno uznemiruju i zbunjuju građane.

Kao što je svima poznato, a što je izjavio i predsjednik mjesne zajednice Hasan Halilović, ministar Isak se odmah uključio u rješavanje ovog problema, izašao je i na lice mjesta, te sa stručnjacima iz Ministarstva preduzime sve neophodne mjere da se put što prije sanira i popravi, kako bi svi mještani mogli efikasno i sigurno da ga koriste.

Sve ostale aktivnosti koje se tiču eksploatacije rijeke za potrebe mini hidroelektrane, te eventualno razmatranje ili preispitivanje sporazuma sa koncesionarom predmet su sporazumnih strana, a prema potrebi, ako procijene potrebnim, i drugih nadležnih državnih i pravosudnih organa.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
Podijelite članak
  • 99
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME