AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Zeničani su sada u igri i za Evropu, a prema osvojenim bodovima u pet proljetnih kola najbolja su ekipa u ligi.

Nakon utakmice trener domaće ekipe Cihat Arslan bio je zadovoljan igrom svojih igrača, te atmosferom, ali je i pohvalio goste, koji su odigrali isto tako dobar meč.

“Bilo je ovo jedno lijepo veče u Zenici, fudbal je pobijedio. Mi smo na kraju slavili, ali Mladost je sjajna ekipa, vidi se dobar rad trenera i zaista im idu sve čestitke, iako su danas izgubili. Da smo izgubili večeras isto bi rekao, fudbal je pobijedio, vidjeli ste sjajnu atmosferu, utakmicu, sve je bilo zaista odlično” ističe Arslan.

Utakmica je mogla zadovoljiti sve one koji su danas došli na Bilino polje

“Zaista dobar meč, dosta trke, akcija, prilika, svi su vjerujem zadovoljni napustili stadion. Nevjerovatno je kako se moji igrači bore i kako borbom prikrivaju neke svoje nedostatke. Veliko zajedništvo vlada među igračima i to se osjeti i na terenu” kaže trener Zeničana.

Euforija među navijačima nakon pobjede je još veća

“Prije početka utakmice rekao sam svojim igračima, ako vjerujete i borite se uspjeh će doći. Vidio sam na njihovim izrazima lica i ponašanju da oni vjeruju, publika nam je pomogla da dođemo do pobjede i oni su nam bili dodatni vjetar u leđa na čemu im dajem posebno priznanje”, završio je Arslan.

SportSport.ba