Arslan proslavio prvi rođendan uz sadnju stabla

Velika aleja na Ilidži, odnosno drvored platana od jučer ima i svog novog, najmlađeg, najslađeg graditelja jednogodišnjeg Arslana.

Arslan je prvi rođendan proslavio uz sadnju stabla u Velikoj aleji. Novo drvo, Arslanov poklon zasađen je na mjestu gdje je donedavno rastao veliki, stari platan, kojeg zbog oštećenja i starosti ukloniše, saopćili su iz sarajevskog preduzeća “Park”.

Ponukani pričama s kraja jeseni o rođendanskim darovima najmlađih Sarajlija koja novim stablima obnavljaju šetališta, drvorede, parkove Arslanovi roditelji, početkom aprila javili su se preduzeću “Park” sa željom da njihov sin na taj način otpočne obnovu starog drvoreda prema Vrelu Bosne.

Nije slučajan izbor lokacije, jer upravo u tom šetalištu Arslan je s roditeljima provodio svaki sunčan i lijep dan do svog prvog rođendana. Ima Velika aleja za tročlanu porodicu Omerhodžić i veći značaj, jer upravo u njoj nastade i razvi se ljubav Ajle i Adnana, dječakovih roditelja koji kao momak i djevojka šetaše stazom do izvora rijeke i jednog od najljepših sarajevskih izletišta. 

Arslanov prvi izlazak

Ekipa Parka i to ona koja ilidžansko zelenilo i parkove uređuje tokom cijele godine pripremila je zemljište, prihranila ga i pripremila sve kako bi platan bez ikakvih problema nastavio rasti, razvijati se i sustići svoje prethodnike koji decenijama simboliziraju potpunu ljepotu Aleje. 

Sadnja je obavljena uspješno, uz Arslanov radoznali pogled i znatiželju šta li se to radi i zbog čega, jer isuviše je mali da bi spoznao koliko značajno djelo su u njegovo ime uradili danas njegovi roditelji. Bit će toga svjestan za nekoliko godina, kada bude šetao Alejom ili u albumu pregledao fotografije koje za uspomenu uradiše njegovi roditelji. 

Arslanu je ovo i prvi izlazak vani nakon nekoliko sedmica, korone, kućne izolacije, pa je stoga rođendanska fešta u Aleji time još značajnija i ljepša. Arslan je zdrav, sretan, veseo, ponos svojih prekrasnih roditelja, baš kao i njegov platan koji ponosno uz stara stabla od danas krasi ilidžansku Aleju.

Hlad pod novom krošnjom

Uskoro će njegova krošnja olistati, praviti hlad šetačima, ljubiteljima ovog prirodnog, historijskog naslijeđa, koje ako je suditi po Arslanovom rođendanskom poklonu svom gradu, ali i svih mališana koji jesenas zasadiše gotovo stotinu stabala u Sarajevu itekako ima budućnost i to onu najljepšu. 

Takvu budućnost želimo i Arslanu, uz najljepše rođendanske čestitke, kao i svim graditeljima zelenila, parkova, šetališta, drvoreda, saopćili su iz KJKP “Park”.

IZVORAvaz
Prethodni članakBEGOV HAN: Masovna tučnjava među migrantima, trojica povrijeđena
Sljedeći članakKarleuša proizvođačima hrane na Balkanu obećala besplatnu reklamu