Portal 072info

ASMIR MEHMEDOVIĆ: Pogled na rijeku i drveće je jedinstven doživljaj spajanja prirode i Zenice!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stanovnici Zenice, a i oni drugi koji poslovno, turistički ili privatno posjećuju grad nisu mogli ne primjetiti da u centru grada pri samoj obali rijeke Bosne je nikla jedna vrlo interesantna zgrada, svojim idejnim rješenjem i konturama do sada neviđena u našem gradu.

Zainteresiralo nas je šta se krije iza toga i došli smo do tvorca ovog građevinskog poduhvata firme ATA BUSINESS SOLUTIONS i odlučili da saznamo malo više detalja o ovom projektu i firmi koja stoji iza toga.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Naš sagovornik je direktor i vlasnik kompanije Asmir Mehmedović koga smo prvo zamolili da nam objasni ko je ATA B.S. i otkud oni u Zenici?

Kompanija ATA je osnovana od tima ljudi koji su već pojedinačno dugi niz godina radili na rješavanjima imovinsko-pravnih sporova. U jednom momentu smo osjetili potrebu da organizujemo kompaniju koja će ubuduće pružati te usluge na sveobuhvatniji način uz kompletniju uslugu gdje će biti uključen i finansijski inženjering, te investicije u oblasti građevinarstva, što je u ovom slučaju ono zašto smo mi ovdje u Zenici.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5
  • ODMAH MORAM DA VAS PITAM ZAŠTO BAŠ ZENICA I JE LI RAZLOG MOŽDA ZATO ŠTO JE SARAJEVO U MEĐUVREMENU POSTALO PREOPTEREĆENO SA GRAĐEVINSKIM  PROJEKTIMA IZ OBLASTI STANOGRADNJE

Poslije jednog perioda stagnacije Sarajevo se ponovo pretvara u jednu veliku građevinsku zonu, jer potražnja stanova to također prati, a samim tim to postaje interesantno i ostalim pratećim privrednim granama. Što se tiče dolaska u Zenicu, možemo reći da smo došli na preporuku, to jeste poziv od prijatelja koji su nam rekli da ima dobar projekat, već izdata urbanistička saglasnost i odlična lokacija. Došli smo na lice mjesta, uvjerili se u to i odlučili na taj korak bez neke prethodne analize tržišta smatrajući da ova lokacija i naš koncept koji imamo namjeru ponuditi ima svoju prođu, a ujedno i potrebu u Zenici.

  • RAZLOG OVOG INTERVJUA  JE SVAKAKO ZGRADA ZE-VAL,  KOJA SE SVOJIM IZGLEDOM  POTPUNO DIFERENCIRA U ODNOSU NA OSTALE ZGRADE U ZENICI. MOŽETE LI NAM REĆI NEŠTO O ZGRADI, KAKO JE NASTALA IDEJA I KOJIM STE SE KONCEPTOM  VODILI PRILIKOM NJENE IZGRADNJE

Ideja je bila sljedeća, a to je da neke stvari u Bosni i Hercegovini ne možete sebi priuštiti čak ni onda kada ste spremni da platite, jer jednostavno takvih stvari nema u ponudi. U zadnjoj deceniji u Sarajevu su izgrađene i nalaze se u ponudi mnogi luksuzni objekti poput vila, penthousa, imanja-rančeva, modernih zgrada gdje pored vanjskog estetskog dojma ti objekti su građeni sa najmodernijim materijalima koji garantuju dugotrajni kvalitet, a koji ono što je najbitnije imaju svoje mušterije i štaviše najbolje i najbrže se prodaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Klijentela takvih objekata nisu oni koji prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje, nego je to stvar prestiža i da kažemo podizanja životnog standarda onih koji to sebi mogu omogućiti i to žele na kraju krajeva. Smatramo da takvo vrijeme u Zenici tek dolazi, da klijentela postoji, a ovaj koncept modernog stanovanja treba to da ponudi i dokaže prije svega.

Mislimo da će poslije našeg projekta uslijediti niz projekata koji će razbiti monotoniju ponude i učiniti ovaj grad prije svega još ljepšim te razbiti predrasude svih onih koji žele da ovaj grad pokažu u nekom drugom svjetlu.

  • MOŽEMO LI SAZNATI KOJE SU CIJENE KVADRATA I DA LI STE ZA KUPCE OMOGUĆILI NEKE POGODNOSTI ILI OLAKŠICE U SLUČAJU KUPOVINE?

Cijene kvadrata su apsolutno prilagođene tržištu Zenice i to je prednost u odnosu na Sarajevo, da se može jeftinije doći do luksuznog standarda za mnogo manje novca. Naravno kalkulacija je trebala da prati sljedeću logiku, a to je da zadržavajući željeni standard kvaliteta izgradnje prodajna cijena za investitora ima ekonomsku opravdanost to jeste da se profitna marža ne bazira na jeftinijoj i slabijoj ugradnji građevinskih materijala pogotovo onih dijelova koji se u gradnji ne vide.

Sada je odlična situacija da se svi zainteresovani mogu na licu mjesta raspitati kod nas o svim aspektima gradnje i korištenih materijala i uvjeriti se u sve. Želja nam je da ovakvom ponudom postanemo prepoznatljivi i otvorimo sebi vrata budućim eventualnim projektima u Zenici, da kažem slobodno većim, jer ovo smatramo manjom zgradom i profit nam ovdje nije na prvom mjestu niti jedina stavka kojom se vodimo. U tom kontekstu formirana je cijena prodajnog kvadrata stana 2100 KM pa na više, no sve informacije o cijenama, kao i slike stanova, tlocrta možete popgledati na našoj web straniciWWW.ZEVAL.BA koja isključivo tretira zgradu o kojoj govorimo.

S obzirom da smo već dosta vremena u ovim vodama sa sigurnošću tvrdimo da su stanovi ove kvalitete gradnje u Sarajevu dosta skuplje, a na dosta lošijim lokacijama nego što je ova. Također želim istaći i da su cijene rente otprilike slične u Sarajevu i Zenici, a finalne cijene stana ovdje znatno niže, što je prema estetskim, lokacijskim i funkcionalnim parametrima  dokaz moje tvrdnje da nam profit na ovom projektu nije u prvom planu.

  • SHVATILI SMO DA VAM JE CILJNA GRUPA PRVENSTVENO KLIJENTELA KOJA JE FINANSIJSKI OBEZBJEĐENA, ALI ŠTA JE SA ONIMA KOJI SU SLABIJE PLATEŽNE MOĆI A IZAZOV IM JE ŽIVJETI U OVAKVOJ GRAĐEVINI?

Mislili smo i na to naravno, pa smo u saradnji sa Ziraat bankom koja nas prati u našim investicijama, obezbjedili i vrlo povoljne kreditne linije za kupovinu stambenih ili poslovnih jedinica bilo u cjelokupnom iznosu, bilo u onom za koji kupac smatra da su mu potrebna dodatna sredstva. Od daljnih povoljnosti nudimo i našim kupcima usluge kompanije iz naše grupacije “Primus Balkan” d.o.o. iz Sarajeva koja se već dvije decenije uspješno bavi projektovanjem i proizvodnjom kuhinja, pločastog i tapaciranog namještaja te u saradnji sa njima kupcima nudimo fantastične rabate za opremanje ovih stambenih i poslovnih jedinica, što nam daje za pravo da kažemo da naše kupce pratimo u punom kapacitetu do kraja useljenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stanovi su vrlo funkcionalni, prozračni i sa krasnim pogledom na rijeku Bosnu, a s obzirom na kvalitetne izolacione materijale u mogućnosti smo da kupcima ponudimo ugodne i mirne trenutke uživanja u stambenim jedinicama bez obzira što su u centru gradske jezgre. Pogled na rijeku Bosnu i drveće oko i u njoj je zaista jedinstven doživljaj spajanja prirode i grada te s toga smatram da će kupci ovu privilegiju prepoznati.

  • NA KRAJU, OVAJ PROJEKAT JE, KOLIKO NAM SE ČINI, ZAVRŠEN, OSTAJETE LI U ZENICI, AKO DA MOŽEMO LI SAZNATI NEŠTOO VAŠEM SLJEDEĆEM PROJEKTU

U pravu ste, zgrada je završena, uplanjena, stanovi etažirani i dijelom već prodana. Mi smo već imali i imamo konstantno ponude za nove projekte u Zenici, ali išli smo i idemo od toga da je najbitnije da iznesemo ovaj projekat do kraja te da on bude parametar brzine i visine daljih investicija. Sada kako stvari stoje sve ukazuje na ispravnost odluke da investiramo u Zenic,i kao i o nastavku drugih projekata o kojima ćete sigurno biti pravovremeno obavješteni.

Do tada sve informacije o zgradi u onliku slika, videa, brošura možete pogledati na našoj web stranici WWW.ZEVAL.BA


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 90
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZE-VAL: Kupite stan na najljepšoj adresi u gradu po neponovljivom popustu!

072info.com

Zenica: Salon ljepote “Tajna” svakodnevno uljepšava brojne Zeničanke, provjerite zašto?

072info.com

SUTRA SVEČANO OTVORENJE: Zavirite u moderni Salon ljepote “Tajna” u Zenici (FOTO)

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6