Screenshot 6 16
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Zabava / Zanimljivosti
Kurbani 2021

Ovih dana na društvenim mrežama ljudi iz gradova i općina Bosne i Hercegovine, većinom Zeničko-dobojskog kantona, sve češće dijele selfije s “astronautom”, a koji je razlog njegove posjete pokušali smo saznati od njega lično.

Kafa u Tešnju, ćevapi u Maglaju, a poziranje i klackanje u dječijem parku u Doboju, samo su neke od aktivnosti koje su zabilježene prilikom posjete nepoznatog astronauta općinama i gradovima među kojima su i Žepče i Zavidovići.

Sugrađane je interesovalo odakle je došao, šta predstavlja, je li ispao iz rakete Elona Muska i da li ima “svemiraca”, ali na sva ta pitanja bilo je prekompleksno dati odgovore uz kafu ili šetnju trgom.

Neobični događaj zabilježili su i građani Žepča i Zavidovića, a saznali smo i šta je razlog astronautovog putovanja Zeničko-dobojskim kantonom.

Astronaut koji je plijenio pažnju građana zeničko-dobojske regije projekt je kompanije NSoft, čije je sjedište u Mostaru, ali i Zagrebu i Maglaju.

Radi se o kompaniji koja je inače jedan od svjetskih lidera u razvijanju softvera za industriju zabave i svoje proizvode plasira u 40 zemalja svijeta, a ima čak više od 300 uposlenika od kojih je jedan i ovaj astronaut.

Stvarni razlog posjete Maglaju je najava otvaranja novih radnih mjesta u njihovom maglajskom uredu, te program edukacija za Tech Support Operatore, koji će organizirati u idućem mjesecu.