Portal 072info

ATA BUSINESS SOLUTIONS: Odbijamo biti žrtve reketa i ucjena bez obzira na moguće negativne konsekvence

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

ATA BUSINESS SOLUTIONS: Odbijamo biti žrtve reketa i ucjena bez obzira na moguće negativne konsekvence!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Imajući u vidu neistine i klevete koje su u dva navrata objavljene o našoj kompaniji na pojedinim internet medijima, te činjenicu da su isti odbili objaviti zadnji demantij koji smo im uputili, ovim Saopćenjem za javnost želimo informisati javnost o nekoliko bitnih stvari koje se tiču projekta izgradnje zgrade na Bulevaru. 

Naime, ATA BUSINESS SOLUTIONS D.O.O. predmet je neprovjerenog pisanja i kleveta od strane pojedinih internet portala.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ubiranje jeftinih političkih poena u gradu Zenica, te klevetanje i pisanje laži, jer smo odbili udovoljiti zahtjevima novinara koji pišu za medij čijeg smo pisanja postali ništa drugo nego žrtve, ispod je svakog nivoa novinarske etike i profesionalizma. 

Pravo svakog medija je da piše, a nedostatak morala pojedinih novinara i urednika dozvoljava iznošenje raznih neistina. Naša obaveza, kao odgovorne kompanije, je da iznesene laži demantiramo i tužimo. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za klevetu smo protiv portala koji je pisao neistine već podnijeli tužbu, te smo u završnoj fazi pripreme nove tužbe. Ovaj put ćemo tužbu podnijeti za nanošenje štete u vrijednosti investicije, obzirom da je zgrada skoro završena.

Ne pada nam teško demantovati laži novinara-autora tekstova, jer on nije u stanju napisati ni deset rečenica, a da sam sebe ne dovede u kontradiktornost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Netačne su tvrdnje da „objekat gradimo bez urbanističke saglasnosti“. Ističemo da smo tokom jednog od prethodnih demantija dostavili kopiju građevinske dozvole sa klauzulom pravosnažnosti, koju je nemoguće dobiti bez prethodno izdate urbanističke saglasnosti. Ista će ovaj put biti jedan od dokaza koji ćemo predočiti u tužbi protiv portala i novinara-autora teksta.

No, i da izostavimo ovaj argument, novinar u objavljenom tekstu sam sebe demantira, navodeći da smo „plac kupili od Fikreta Avdića, koji je već dobio urbanističku saglasnost a zatim prodao nama, sa urbanističkom saglasnosti“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iskazujući elementarno neznanje, novinar se ne zaustavlja nego nastavlja sa vrlo perfidnim i sugestivnim djelovanjem, navodeći da “računajući na zenički Općinski sud i njegovu naklonost prema uglednim biznismenima“ čime insinuira i stvara ambijent da je svaka presuda u našu korist kompromitirajuća.

Ovdje se radi o očiglednoj zloupotrebi javnog prostora, u cilju izvršavanja svojevrsnog pritiska na sudske odluke, čime, nažalost, sebe stavlja u potpuno suprotnu poziciju, od one za koju se javno izjašnjava, a to je da su perjanica nezavisnog novinarstva. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svaki tekst koji je objavljen o našoj kompaniji, kada se nezavisno i argumentovano analizira, svodi se na činjenicu da očigledno pišu po nalogu. Po čijem i za koju korist, dokazaće se na Sudu. 

Mi jednostavno odbijamo da budemo dio te igre i igre njihovih mentora i zato ćemo pravdu potražiti na sudu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U tekstu se novinar poziva na „regulacioni plan koji nije usvojen“, a koji tek treba biti usvojen, te tvrdi kako se urbanistička saglasnost nije mogla izdati bez dozvole komšija. Ne možemo vjerovati da kao „iskusni“ novinar nije znao da prije ovako tendencioznog pisanja treba provjeriti nekoliko elementarnih činjenica.

No, rado ćemo pojasniti, kako bi javnost imala uvid u istinite činjenice. U slučaju kada postoji regulacioni plan, ne treba saglasnost komšija. Kada već nema regulacionog plana, saglasnost komšija je predmetom izdavanja građevinske dozvole, koja slijedi nakon urbanističke, a ne u procesu izdavanja urbanističke dozvole.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kao dokaz istine dostavili smo im i potpisan Sporazum, ovjeren kod notara, u kojem imamo saglasnost komšija, a koja je ujedno plaćena 18.000KM sa troškovima. 

Svu dokumantaciju smo uredno dostavili autoru spornog teksta i redakciji portala za koji radi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uzimajući prva dva gore navedena argumenta, kao akt novinarskog neznanja je oprostivo, a ponovno iznošenje laži za ono za što posjeduju dokumentaciju je neoprostivo i još je jedan u nizu razloga zbog kojeg ćemo ponovo tužiti portal i autora teksta.

Nastavljajući s notornim lažima, tvrde da je „Kantonalni sud Zenica u konačnoj presudi utvrdio da nema dogovora između Nasihe i njenog sina i naše kompanije“. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Negiranje dogovora od strane Nasihe Bešić i njenog sina Adisa Milisavljevića, praćeno falsifikovanjem, obmanom i prevarama od strane Nasihe Bešić, predmetom je naše Tužbe, od koje kao ishod očekujemo podizanje optužnice, protiv dotične. 

Sud u vanrednom postupku cijeni naše argumente, a koji Sudu ranije nisu bili dostupni. O presudi nema ni govora.

Adis Milisavljević, sin Nasihe Bešić, živi u Beogradu. Jedan od razloga njegovog dolaska u Zenicu jeste davanje izjave MUP-u u procesu koji vodimo protiv njegove majke.

Nasiha Bešić i njen sin Adis Milisavljević uspjeli su ranije prevariti jednog člana porodice i prebaciti njegov udio na sebe. Isto pokušavaju sa drugim članom Muradijom Beganović, koja je u pregovoru sa nama o prodaji svoga udjela. 

Gđa. Beganović nam je predočila transkripte razmjenjenih telefonskih poruka sa Adisom Milisavljevićem, u kojima on od nje traži da im proda svoj udio, kako bi onda od nas za sebe dobili bolju cijenu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Napominjemo da smo konstantno bili izloženi svim vidovima maltretiranja, prvenstveno od strane Nasihe, a potom i njenog sina, koji se naknadno uključio u cjeli proces. Vrijeđali su uposlenike na građevini, te pravili razne probleme, kako bi isprovocirali verbalni ili fizički nasrtaj s naše strane.

Nismo pokleknuli i nikada niko od naših uposlenika nije fizički nasrnuo na njih. Videosnimak objavljen na portalima, u kojem na A.M. navodno fizički nasrće muška osoba, je isceniran i pažljivo isplaniran. Čovjek sa snimka nije naš uposlenik, niti izvođač radova. Riječ je o stanaru u njihovoj kući, kojeg A.M. danima maltretira, o čemu postoje policijski zapisnici. No to je problem koji oni imaju, te stvar u koju ne želimo ulaziti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gledajući objavljeni video, očigledno je da je A.M. unaprijed upalio kameru, kako bi isprovocirao napad i onda se predstavio kao žrtva u javnosti. On maltretira radnike, a zatim i stanara, iščekujući reakciju. Nažalost, to mu je ovaj put pošlo za rukom. Dobro isplaniran scenario prevaranta.

Ne opravdavamo i ne podržavamo nikakav vid fizičkog ili bilo kojeg drugog nasilja. Nećemo posustati u borbi za istinom, te nemamo apsolutno nikakav politički ili bilo koji drugi motiv, izuzev uspjeha u poslu kojim se bavimo.

Objavljivanje laži i kleveta, te pokušaj prikazivanja naše kompanije kao one koja ugnjetava i maltretira „pošten svijet“, od strane portala, neće nas dovesti u situaciju da budemo žrtve reketa i plaćamo onima koji su zapravo ti koji nas maltretiraju. Odbijamo biti taoci medijskog pritiska bez obzira na eventualne negativne konsekvence. Čvrsto vjerujemo u Zakon, a pravda i istina su na našoj strani.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

ATA BUSINESS SOLUTIONS D.O.O.

Stavovi izneseni u Saopćenju za javnost su isključivo stavovi ATA BUSINESS SOLUTIONS D.O.O., nikako portala 072info!

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija