Autobuska stanica Zenica uskoro u funkciji putnika

CE84AE0A 48F7 4042 9FBA 83B70C680AC6

Deset voznih jedinica – autobusa vlasništvo Javno komunalnog preduzeća „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. juče i danas uklonjeno je sa platoa Autobuske stanice. Tako je i zvanično okončana od strane Sindikata preduzeća jednogodišnja nelegalna blokada objekta u vlasništvu Grada Zenica. 

Sredstva iz Budžeta Grada u iznosu od 29.000 KM uplaćena u ponedjeljak  stečajnom upravniku JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica na ime isplate doprinosa za radnike preduzeća kako bi isti ostvarili pravo na naknadu po osnovu nezaposlenosti. 

„Radnici se od jutros prijavljuju na evidenciju Službe za zapošljavanje, gdje smo naišli na razumijevanje i ovaj proces ćemo brzo završiti, kako bi se čim prije stekli uslovi da ovi ljudi dobiju naknadu koja iznosi 40 posto od prosječne plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca. Autobusi su sa platoa stanice prevezeni u garaže i oni će biti predmet stečejnog postupka“, kaže Samir Sunulahpašić, stečajni upravnik JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica. 

Autobuska stanica Zenica na privremeno upravljanje na osnovu javnog poziva izdata je Privrednom društvu „Prevoz Putnika“ d.o.o. po čijem nalogu se vrši uređenje stanice.  

„Vjerujem da će menadžment privremenog upravitelja nastaviti ovako ubrzano da radi na osposobljavanju Autobuske stanice i da će za nekoliko dana naši sugrađani, posjetitelji Zenice i oni koji su u tranzitu imati adekvatne usluge i da će njihov dolazak i odlazak sa stanice u Zenici biti bezbjedan, što proteklih godinu dana nije bio slučaj“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Prethodni članakDesetine opozicionara uhapšeno u Hong Kongu prema kontroverznom zakonu
Sljedeći članakKAO U FILMOVIMA: Policija presrela Audi na autoputu kod Zenice