Portal 072info

Autobuska stanica Zenica uskoro u funkciji putnika

CE84AE0A 48F7 4042 9FBA 83B70C680AC6
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Deset voznih jedinica – autobusa vlasništvo Javno komunalnog preduzeća „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. juče i danas uklonjeno je sa platoa Autobuske stanice. Tako je i zvanično okončana od strane Sindikata preduzeća jednogodišnja nelegalna blokada objekta u vlasništvu Grada Zenica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Sredstva iz Budžeta Grada u iznosu od 29.000 KM uplaćena u ponedjeljak  stečajnom upravniku JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica na ime isplate doprinosa za radnike preduzeća kako bi isti ostvarili pravo na naknadu po osnovu nezaposlenosti. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

„Radnici se od jutros prijavljuju na evidenciju Službe za zapošljavanje, gdje smo naišli na razumijevanje i ovaj proces ćemo brzo završiti, kako bi se čim prije stekli uslovi da ovi ljudi dobiju naknadu koja iznosi 40 posto od prosječne plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca. Autobusi su sa platoa stanice prevezeni u garaže i oni će biti predmet stečejnog postupka“, kaže Samir Sunulahpašić, stečajni upravnik JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica. 

Autobuska stanica Zenica na privremeno upravljanje na osnovu javnog poziva izdata je Privrednom društvu „Prevoz Putnika“ d.o.o. po čijem nalogu se vrši uređenje stanice.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Vjerujem da će menadžment privremenog upravitelja nastaviti ovako ubrzano da radi na osposobljavanju Autobuske stanice i da će za nekoliko dana naši sugrađani, posjetitelji Zenice i oni koji su u tranzitu imati adekvatne usluge i da će njihov dolazak i odlazak sa stanice u Zenici biti bezbjedan, što proteklih godinu dana nije bio slučaj“, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 57
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Na području Zenice oduzete cigarete bez akciznih markica u vrijednosti od 78.100 KM

Portal 072info

Apsolutna podrška građana Kasumovićevom apelu za smjenu ministra Pekića

072INFO PORTAL

Kasumović traži smjenu ministra unutrašnjih poslova ZDK

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME