DC0EDEA4 E290 4704 8AA7 1040B61C93FB
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 4, 2022 @ 10:25
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Automafijaš s Pala Marko Trifković Žižan, koji se dovodi u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, ispitan je prošle sedmice u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, saznaje portal “Avaza”.

Prije dvije sedmice se predao Tužilaštvu

Žižan je uz Aleksandra Macana i Savu Marinkovića ključni akter koji je kobne noći bio na Alipašinom Polju, kada su policajci likvidirani. Njegovo ime spominje se i u dopuni izvještaja MUP KS, koji je Tužilaštvu KS upućen 5.novembra prošle godine.

Ime Žižana, u svom iskazu tužiocima spomenuo je i automafijaš Macan, koji se prije dvije sedmice predao Tužilaštvu KS.

Tužilaštvo KS:  Ide li uskoro optužnicaTužilaštvo KS: Ide li uskoro optužnica FOTO: AVAZ

Tekst se nastavlja nakon reklame

Žižan se ranije dovodio u vezu s ovim slučajem, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu. Ovaj automafijaš s Pala nalazi se u pritvoru rješenjem Suda BiH u predmetu “Volan”, u kojem mu se sudi za krađu vozila na području Bosne i Hercegovine.

Žižan je u Tužilaštvu boravio kako bi potvrdio ili demantirao iskaz koji je dao Macan tužiocima, a u kojem je rekao da su zajedno u vozilu bili on Žižan i Sava Marinković.

On se ranije krio u Srbiji

Kako je Macan rekao tužiocima, dok su oni pokušali ukrasti bijeli Golf 6 naišla je policija, a Marinković je zatim otvorio vatru.

Prema informacijama “Avaza” Žižan nije bio pretjerano rapoložen za razgovor, iako je bio skoro dva sata u ovoj pravosudnoj instituciji.

On se ranije krio u Srbiji, a nakon dolaska u BiH, uhapsila ga je SIPA.

LIDER