BAHATOST DIREKTORICE KCUS-a: Sebija novinarima prijeti policijom

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), danas se obratila medijima, nakon što je imala sastanak sa Harisom Vranićem, ministrom zdravstva Kantona Sarajevo.

– Ispoštovala sam Vranića, dobila sam poziv u 8:10 sati, sastanak je bio dosadan, čudesan, takav je uvijek sastanak sa Vranićem. Pridružio se i premijer Forto (Edin Forto). Tema je dva pisma koja su se pojavila u javnosti, a onda je rekao “to i nije tako bitno, a bitno je”, tako je počeo naš sastanak. Žao mi je što se ti sastanci ne snimaju – kazala je Izetbegović.

Prema njenim riječima, prvo su razgovarali o prvom pismu.

– Počeli smo razgovarati o prvom pismu, koje je predmet policijske istrage i tražit ćemo policijsku istragu. To pismo nije upućeno meni, anonimno je i nije relevantno. Pismo nema potpisnike, govori se o nepoznatim stvarima. Tužit ćemo sve portale koji su mahali tim pismom – kazala je Izetbegović i nastavila:

– Drugo pismo je međukolegijalni dopis, nije bilo meni adresirano, nisam ga vidjela, ali sam saznala od kolega da su napravili sastanak i dogovorili da formiraju radne grupe i sve probleme rješavaju jedan po jedan u radnim grupama. Vranić je rekao da je KCUS jedna tvrđava, a nije rekao da je već jednom bio gost KCUS-a, a i uposlenik. Imao je 0 operacija za 12 mjeseci. Pokušala sam objasniti da svi ljudi koji rade ne žele da komuniciraju s javnošću. Kolege ne žele da se ulazi i snima u KCUS, stresno je za uposlenike. Moramo čuvati i identitet bolesnika. Ne želimo praviti estradizaciju od našeg posla. Pokušala sam im objasniti da sam pozvala kolegicu Bajramović koja je dugo vodila izolatorij Podhrastovi – kazala je Izetbegović.

Copy
Prethodni članakTužilaštvo KS-a formiralo predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS-a
Sljedeći članakKina bilježi najveći broj zaraženih u protekla dva mjeseca