Bajden vodi za 2,2 posto na Floridi koja drži ključeve za Bijelu kuću

ba 24
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Samo nekoliko dana do dana odluke američki predsjednički kandidati otputili su se do Floride, lako moguće ključne zemlje u bitki za “dušu Amerike”.

– Držite moć u svojim rukama. Ako Florida poplavi (ako pobijede demokrati op.a.), to je to, to je kraj – poručio je Džo Bajden (Joe Biden) na autoskupu u Tampi.

– On će vas opet zaključati u kuće – poručio je aktuelni stanar Bijele kuće svojoj floridskoj publici – mnogi su došli bez maske – naglašavajući dobro ekonomsko stanje u američkoj “Sunčanoj državi”.

Donald Trump
Donald Trump

Donald Tramp (Trump) mora pobijediti u toj saveznoj državi koja nosi 29 elektorskih glasova. Iako Bajden na nacionalnoj razini vodi s poprilično solidnih deset posto, situacija nije tako jako blistava u nekim državama.

Na Floridi Tramp prema anketama zaostaje za Bajdenom samo 1,4 postotna boda, što je postotak unutar statističke pogreške.

Ipak, prema “Five ThirthyEightu”, portalu specijaliziranom za ankete, u posljednjih nekoliko dana Bajden je porastao na Floridi i sada vodi 2,2 posto. No, i dalje su sve opcije otvorene.