Portal 072info

BAJRAM DOĐE U GRAD ZENICU: Zeničani klanjali bajram-namaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH jutros je sa izlaskom sunca nastupio Ramazanski bajram, trodnevni blagdan kojeg muslimani dočekuju u radosti i veselju, sa porodicom, komšijama i prijateljima.

U džamijama širom BiH jutors je klanjan bajram-namaz, proučene su dove i u prigodnim programima izvođene ilahije i kaside.

Bajram namaz se klanjao u 5 sati i 57 minuta, a centralna bajramska svečanost za zenički medžlis upriličena je u Čaršijskoj džamiji gdje je bajram imamio i poruku uputio muftija zenički Ejub ef. Dautović.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Naredna tri dana obilježava se jedan od najvećih muslimanskih blagdana, ramazanski Bajram koji muslimani obilježavaju nakon mjeseca ramazana koji su proveli u postu, a koji će ostati upamćen po vrelim danima, punim džamijama i po prisutnosti velikog broja omladine na noćnim namazima.

Drugi dan Ramazanskog bajrama, prema odluci Rijaseta Islamske zajednice u BiH obilježava se i kao Dan šehida, u okviru čega će na spomen-obilježju Kameni spavač biti upriličeno izvođenje “Srebreničkog inferna” Omladinskog hora iz Zenice sa početkom u 21 sat.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Našim čitateljima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke povodom blagdana, Bajram Šerif Mubarek Olsun.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6