Portal 072info

Baletni studio “Ars” kod predsjedavajuće i zamjenika Skupštine ZDK

Predsjedavajuća Skupštine Draženka Subašić i njen zamjenik Jasmin Duvnjak, ugostili su u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona predstavnike Ars centra za edukaciju, promociju i afirmaciju djece i omladine. Povod za ovaj prijem je događaj koji će se u februaru dogoditi u Zenici, kada će Baletni studio ARS iz Zenice biti organizator kvalifikacija za Dance world cup zemalja regije (Srbija, Hrvatska, Crna Gorna, Makedonija, Albanija).

Zenica će u februaru biti u znaku baleta, a  predstavnice ove škole Elma Šeper – Nadžak i Samira Spahić – Rustempašić, koje svojim zalaganjem i entuzijazmom vode ovu školu, su predstavile dosadašnje uspjehe balerina na mađunarodnim takmičenjima koji su ostvareni u protekle četiri godine. Upravo, odlični rezultati balerina ove škole na svjetskim takmičenjima, osvojene zlatne i srebrne medalje, omogućile su da Bosna i Hercegovina bude organizator kvalifikacija za Dance world cup za zemlje regije.

Naglašavajući da, rezultati koje ostavaruju balerine na takmičenjima su najbolja satisfakcija i motiv za rad, pa i pored mnogih problema od nedostatka finansija, prostora za rad, plaćanja obaveza koja druga udruženja nisu dužni plaćati, odlučni su u namjeri da škola nastavi raditi.

Predsjedavjuća Subašić i zamjenik predsjedavjuće Duvnjak, su čestitali na dosadašnjim rezultatima i upornom radu balerina i rukovodilaca škole, te im zaželjeli puno sreće i uspjeha u daljem radu. Ovom prilikom je dogovorena i saradnja na pomenutom projektu u februaru naredne godine. Inače, ovo međunarodno takmičenje u baletu je prvo takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box