barb
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 8, 2022 @ 10:20
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Barbara Milenković, alias Barbi Afrika, jedna je od najuspješnijih balkanskih tiktokerica i influenserica, koja na društvenim mrežama broji milionske pratioce.

Oduvijek je znala da će se baviti javnim poslom i da će biti popularna, jer kako kaže, stvorena je za ovo što radi. Iako ima devetnaest godina zna se nositi sa svim onim što donosi sva medijska pažnja.

 Za „Avaz“ je iz Beograda govorila o karijeri, kako se nosi s negativnim komentarima, odakle crpi i inspiraciju te nam otkrila da li je emotivno ispunjena.

Ugodno s korisnim

Barbi Afrika
 • Barbi Afrika Foto: Instagram
 •  Kada ste krenuli s ovim poslom, jeste li očekivali ovoliku popularnost?

  Tekst se nastavlja nakon reklame

  – Naravno da jesam, jer kada se trudiš za nešto i pri tome uživaš, uspjeh je neizostavan.

   Po čemu se razlikuje Vaš život prije i sada kada ste popularni?

  – Ne znam jer sam ja odmalena u tome. U to sam postepeno ušla i nisam primjećivala razliku u svom životu, ali možda treba napraviti komparaciju između mog života i nekog ko nije popularan. Svakako ako bih tako gledala, razlikuje se dosta. Prije svega imam puno odgovornosti, jer me prati dosta mladih koji se ugledaju na mene i puno djece koja uz moja videa odrastaju i formiraju svoje vrijednosti. Pored toga mi donosi puno obaveza i drugih odgovornosti, ali i slobode i mogućnosti da predstavim sebe i da drugi vide šta volim i čime se bavim. Iskreno u svemu tome ja uživam.

  Da li društvene mreže nazivate svojim poslom, zarađujete li od toga?

  – Da, pored toga što u tome uživam, to mi je i posao, nema ništa ljepše nego spojiti uživanje i posao. Ne zarađujem direktno od društvenih mreža, već od kompanija kojima populacija koja vas prati predstavlja ciljnu grupu, pa odluče da preko vas reklamiraju svoj brend.

   Koliko je teško pripremiti se za jedan videoklip?

  – Zavisi od klipa, neke snimam sasvim spontano, a za neke mi je potrebna dobra organizacija, puno vremena, pa čak i puno ljudi.

  Odakle crpite inspiraciju?

  – Inspiracija su mi trenutno sva ta djeca koja me vole i podržavaju i koja uživaju u tome što radim zajedno sa mnom.

  Želja za uspjehom

   Kako se nosite s negativnim komentarima?

  – Nekada me je to opterećivalo, a danas ih iskreno ne primjećujem. Svjesna sam odakle oni dolaze i zato me to više ne opterećuje.

  Kada ste pravili „meet up“ u Sarajevu, policija je reagirala. Šta se tačno desilo?

  – O tome sam objavila i video na društvenim mrežama, organizatori nisu očekivali toliko interesiranje, jer nismo puno najavljivali skup, a dvorana je bila daleko od centra što je za djecu bilo posebno otežavajuće, jer je neko morao da ih dovede. Bez obzira na to, dvorana je bila puna, a napolju je ostalo djece za još tri- četiri pune dvorane. Iako nismo sve to očekivali, na kraju se sve lijepo završilo, puštali su djecu po grupama i ja sam uspjela sa svima da se slikam. Tako da mi je Sarajevo donijelo fenomenalne uspomene i jedva čekam ponovo da dođem.

  LIDER