Bašić: Iz ove krize ćemo ako ništa izaći tehnološki pismeniji

Podijelite vijest

U vrijeme kada se cijeli svijet suočava sa izazovima koje nosi pandemija koronavirusa, tehnologija nam daje mogućnost da ostanemo povezani i nastavimo sa našim redovnim životnim aktivnostima, samo na nešto drugačiji način – online.

Piše: Edina Bakić

Tako je i Kamerni teatar 55 u Sarajevu počeo sa online predstavama, a jedna takva je na repertoaru večeras. Radi se o Predstavi “Djelidba” koja je rađena po tekstu Skendera Kulenovića, pod rediteljskom palicom Faruka Piragića, a bit će emitovana u 20 sati na Facebook stranici Kamernog teatra 55.Tim povodom smo u DDBiH ugostili našeg slavnog glumca Senada Bašića.

Kako ova situacija utječe na Vas?

  • Šta ja znam, trpim posljedice cijele situacije. Da me je promijenila i nije baš. Baš sam supruzi govorio da nam cijeli život prođe u krizama.

Kako provodite vrijeme?

  • Slušam šta kaže Krizni štab i držim se mjera. Najgore je policiji i doktorima. Trenutno se nalazim u Hrasnici, tu mi živi otac koji ima  86 godina. Moram da ga pazim, da nisam tu ne bi mu ko imao donijeti hljeb.
  • Iz ove krize ćemo ako ništa izaći tehnološki pismeniji. Statičari rade svoje, mi svoje. Vjerovatno se rade analize koja će zanimanja poslije ovoga nestati, vjerovatno će i online nastava se više primjenivati…

Samo da nastavimo tako.

  • Ljubav sigurno nikad neće preći na online. Najvažnije stvari koje čine život ne mogu biti online.

Hayat


Podijelite vijest