Portal 072info

Baždarević najavio nova imena uoči kvalifikacija za SP

Još nešto više od 20 dana ostalo je do početka novog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, koje će naša najbolja fudbalska selekcija otvoriti utakmicom protiv Estonije u Zenici 6. septembra.

Svi Bosanci i Hercegovci u našoj zemlji i širom planete koji ovu zemlju nose u srcu tog dana će biti uz zmajeve kako bi im držali palčeve i navijali za njih u veoma važnom, prvom duelu, kojim će izabranici Mehmeda Baždarevića otvoriti kvalifikacije. Pored Estonije, podsjetimo, u našoj grupi su Grčka, Belgija, Kipar i Gibraltar.

Ne treba posebno naglašavati koliko bi pobjeda na otvaranju naše Grupe H značila za zmajeve ponajviše zbog pozitivne atmosfere u svlačionici koja je jako potrebna nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama za Euro u Francuskoj.

Selektor je imao priliku uvjeriti se u rezervne snage kojima raspolaže na Kirin kupu u Japanu, gdje je naš tim sastavljen od igrača iz Premijer lige BiH, te potencijalnih i A reprezentativaca koji dosad nisu dobijali veliku minutažu u dresu BiH, osvojio prvo mjesto.

Ako se tome doda odlična forma Džeke, Ibiševića, Kolašinca, Višće, Đurića, Tine Sušića… koji ovih dana redovno tresu mreže u prijateljskim, ali i takmičarskim mečevima (Ibišević, Sušić), onda se može reći da je Meša na slatkim mukama.

Za razliku od dosadašnje prakse, reprezentativci i stručni štab će se okupiti 29. augusta u Sarajevu umjesto u Zenici, gdje će se, kako nam je rekao Baždarević, zadržati dva-tri dana.

“Tokom prvog dijela priprema planirano je da budemo na Ilidži, a potom prelazimo u naš Trening-centar u Zenici. U naredna dva-tri dana odlučit ću kojih ću to 28 igrača, koliko planiram, uvrstiti na širi spisak”, kazao je selektor za Oslobođenje.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak