11 5
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Prvi par osmine finala Eura 2020 čine selekcije Velsa i Danske koji će odmjeriti snage danas od 18 sati na stadionu na “Johan Cruijff” Areni u Amsterdamu.

Obradovali su Geret Bejl (Gareth Bale) i društvo još jednom svoje navijače i izborili plasman u drugi krug takmičenja kao i na prošlom turniru 2016..

Odlične partije pruža Aron Remzi (Aaron Ramsey) koji se vraća u formu poslije velikih problema s povredama u prošloj sezoni, što je vrlo bitan podatak za Velšan i selektora Roba Pejdža (Page), koji je, kaže, dobro analizirao narednog protivnika.

– Svi smo vrlo ambiciozni, želimo dalje, ali ne smijemo biti naivni. Gledali smo Dance kako igraju i moram priznati da sam impresioniran. Isto tako smatram da možemo pobijediti svakog kada nam ide, smatra Pejdž.

Moguća postava:

Vard (Ward); Roberts, Mepam (Mepham), Rodon, B. Dejvis (B. Davies); Morel (Morrell), Alen (Allen); Bejl (Bale), Remzi (Ramsey), Džejms (James); KMur (Moore). 

Na žalost Danci će ovaj Euro najviše pamtiti po nesreći koji je doživio Kristijan Eriksen (Christian) koji je jedva ostao živ nakon kolapsa koji je doživio u duelu Danske i Finske. 

Ipak, kao da je to sve dalo snagu Dancima pa su odigrali dobro do kraja grupne faze i izborili osminu finala, a istakao se posebno i golman Kasper Šmajhl koji je pravi vođa tima.

Selektor Kasper Hjulmand uoči meča kaže: 

– Spremni smo za Vels kao i za sve moguće scenarije u toku utakmice. Analizirali smo rivala i znamo kako se postaviti, očekuje nas paklenih 90 minuta, ističe Hjulmand.

Moguća postava:

Šmajhl (Schmeichel); Mele (Mæhle), Vestergard (Vestergaard), Kjer (Kjær), Kristiensen (Christensen), Vas (Wass); Hojbjerg, Dilejni (Delaney); Poulsen, Damsgaard, Brajtvajt (Braithwaite).