Beograd: Za likvidaciju na groblju angažiran ubica iz BiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ubica Milomira Jovanovića (46) iz Vranića, koji je likvidiran u subotu nadomak groblja u Sopotu, najvjerovatnije je stigao iz Bosne i Hercegovine, piše Kurir. Sumnja se da je imao jednog saučesnika, koji ga je odvezao poslije zločina do “šteka” u Beogradu. Narednih dana pokušat će nekim od ilegalnih prijelaza da se vrati u BiH.

Naoružani automatima

Prema nezvaničnim informacijama za Jovanovićevu likvidaciju je bila spremljena još jedna, rezervna ekipa pucača. U slučaju da snajperista iz nekog razloga ne odradi “posao”, druga grupa ubica čekala je Milomira nadomak njegovog stana u Novom Beogradu. Oni su bili naoružani automatima.

Ovo su prva operativna saznanja policije, koja pokušava da sklopi kockice misterioznog i nesvakidašnjeg ubistva u Srbiji. Snajper, inače, nije tako često korišten u mafijaškim likvidacijama u Beogradu, a nikad se nije dogodilo da se “sačekuša” napravi na – groblju!

ČITAJ JOŠ:  AS Kramar: Za svako vozilo oduzeto u Kramaru, kupac dobija dva gratis

– Milomir je odavno u poslovima sa one strane zakona i tu zasad tražimo razloge ubistva. Rodom je iz Vranića, ali je živio u Novom Beogradu. U posljednje vrijeme, prema informacijama do kojih smo došli razgovarajući sa njegovim prijateljima i rodbinom, imao je neka saznanja da mu rade o glavi. Okružio se tjelohraniteljima i gotovo nigdje nije izlazio bez prijeke potrebe– naveo je Kurirov izvor iz policije.

likvidacija-1

Policija je nedaleko od Milomirove roditeljske kuće pronašla sumnjive tragove, koji ukazuju da su se plaćenici i tuda vrzmali.

Jovanović je dodatno pojačao obezbjeđenje prije oko pola godine kada mu je u Češkoj nestao brat Milan, za kojeg se također sumnja da se bavio ilegalnim poslovima. Navodno, on kao da je u zemlju propao, niko ne zna njegovu sudbinu.

ČITAJ JOŠ:  U trgovini iz susjedne zemlje ima šećera - ali uz uslov da kupite banane ili kafu

– Organizator Milomirovog ubistva dobro je poznavao njegove navike, kretanje, kontakte… To je mogao da mu kaže samo neko ko je bio blizak sa Jovanovićem. Taj neko je i znao da će u subotu biti na sahrani Novaka Todorovića na groblju u Sopotu– tvrdi Kurirov sagovornik.

Povukao oroz

Snajper je odabran, jer ubica nije morao da mu se mnogo približi. Navodno, pucano je sa rastojanja od najmanje stotinjak metara i to kroz prozor automobila, kojim su se poslije dali u bijeg. Da bi bio siguran da je obavio “posao”, zločinac je nekoliko puta povukao oroz. Ispalio je najmanje tri hica u Jovanovića.

ČITAJ JOŠ:  Oglasio se MUP: Pronađen mladić koji je ubio staricu

Ubijeni je, prema policijskim saznanjima, bio blizak sa Dejanom Stojanovićem Kekom, nekadašnjim vođom “novobeogradskog ganga”, koji odavno nije u Srbiji.

U posljednje vrijeme u poslovima sa one strane zakona sarađivao je i sa drugim kriminalnim ekipama.

– Policija ima neki pravac istrage kada je riječ o ovom slučaju, ali je sve još na početku i prikupljaju se informacije. Nekoliko je verzija, od toga da je okrenuo leđa dojučerašnjim saradnicima, do toga da je “ispao nekorektan” u nekim kriminalnim poslovima. Među poznavaocima prilika u podzemlju čuje se i priča da je nekadašnjim prijateljima oteo “tržište”, ali i uličnu mrežu. Sve ćemo to detaljno da istražimo, kazao je novinarima ovaj izvor iz policije.

avaz.ba

GODISNJICA
MARKETING