Portal 072info

Beogradski muftija: Rušenje džamije u Zemun Polju veliki nesporazum

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je večeras da je rušenje objekat Islamske zajednice Srbije u Zemun Polju “veliki nesporazum”, a da su muslimani u Srbiji ohrabreni izjavom premijera Aleksandra Vučića da će taj problem biti riješen, javlja Anadolu Agency.

On je novinarima posle iftara, zajedničke ramazanske večere na Kalemegdanu, rekao da je bitno da se zna da muslimani zaslužuju da imaju takav objekat i da se zna da je to njihovo zakonsko pravo, a ne da je to ustupak.

“Mi ovde živimo, doživljavamo ovu zemlju kao svoju, baš kao i naše komšije Srbi. Branimo ovu zemlju kada smo u vojsci i policiji”, rekao je Jusufspahić.

On je rekao da, kada je riječ o rušenju objekta IZ Srbije u Zemun Polju, neko pomislio da je “zemlja njegova”.

“Zemlja je Božja, On je jedini naslijeđuje na kraju, a mi se ne trebamo tući oko nje”, rekao je Jusufspahić i izrazio nadu da će njiva na kojoj se nalazi porušeni objekat izroditi “novu bolju situaciju i za muslimane i za multikonfesionalni život u Beogradu”.

Nadležne službe Opštine Zemun porušile su u noći između četvrtka i petka objekat IZ Srbije u Zemun Polju, uz snažno prisustvo Žandarmerije i policije. Iz opštine su saopštili da je objekat nelegalan, a kada su pokušali da ga sruše tokom dana građani su ih spriječili.

Fokus.ba

Podijelite članak