Portal 072info

Besplatan kurs engleskog jezika za građane Zenice

Udruženje građana Centar za lični i profesionalni razvoj u saradnji sa El-Roi Evropskim centrom za obrazovanje iz Londona nastavlja sa implementacijom projekta pružanja besplatne edukacije engleskog jezika za sve građane Zenice a sa posebnim akcentom na socijalno ugrožene kategorije društva koje nisu u mogućnosti samostalno finansirati postojeće kurseve engleskog jezika. 

Kurs se sastoji od ukupno 9 nivoa a kandidati nastavu pohađaju na onom nivou koji se prethodno utvrdi predtestiranjem. Nastava se izvodi u gradskoj biblioteci, u Američkom kutku. 

Svi polaznici će edukaciju i Međunarodno priznati certifikat dobiti besplatno. Isti certifikat će moći koristiti prilikom apliciranja za zasnivanje radnog odnosa ili daljeg školovanja kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica naše države. Certifikat je moguće upisati u radničku knjižicu. 

Lica koja ne podpadaju pod kategoriju socijalno ugroženih lica obavezni su  finansirati samo udžbenik za svaki nivo koji košta 27,00 KM. 

Pomenuti projekat se istovremneo implementira u 35 zemalja svijeta i prikupljena sredstva od mjesečnih članarina odlaze u fondove za socijalno ugroženu djecu širom svijeta. 

Prijave su u toku i vrše se putem zvanične web stranice Centra:  www.centarlpr.com

Podijelite članak
Holler Box