Portal 072info

Bh. biciklista i avanturista Dado Delić krenuo na pohod dug 13500 kilometara

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bh. biciklista i avanturista, Dado Delić, jutros je sa sarajevskog aerodroma krenuo za Tadžikistan odakle će biciklom početi novo putovanje dugo 13500 kilometara. U narednih sedam mjeseci, Delić biciklom planira proći kroz Kirgistan, Indiju, Nepal, Mijanmar, Tajland, Kambodžu, Laos, Vijetnam, Kinu i na kraju Japan te tako završiti svoj projekat “Biciklom kroz meridijane i paralele“ koji je započeo prije dvije godine putovanjem od Sarajeva do Samarkanda.

Pozdravljajući se sa prijateljima i članovima porodice, Delić je istakao da ga očekuje veoma izazovno putovanje, ali da je spreman za nove putešestvije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Iza mene je nekoliko mjeseci priprema, kako fizičkih tako i tehničkih. Sve birokratske i tehničke prepreke sam savladao, sada slijedi onaj najinteresantniji dio putovanja. Veoma sam uzbuđen, ali i odlučan da ostvarim svoj cilj te se radujem još jednom jedinstvenom životnom iskustvu“, naveo je Delić te naglasio da ovaj pohod ne bi bio moguć bez velike pomoći prijatelja i poznanika.
Ovim projektom i kampanjom “The Rolling Drifter – Cycling around the Globe“, Delić želi skrenuti pažnju javnosti na problem globalnog zatopljavanja, borbu za svijet bez granica te promociju biciklizma kao rekreacije i ekološki prihvatljivog vida prijevoza.

Svi koji to žele, Delića finansijski mogu podržati putem servisa indiegogo na https://www.indiegogo.com/projects/the-rolling-drifter-cycling-to-japan#/.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi dosadašnji Delićevi tekstovi u formi dnevnika kao i fotografije sa putovanja mogu pronaći na web stranici www.therollingdrifter.com i njegovom Facebook fan pageu.

bh-index.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)