Bh. grad ukinuo obavezno nošenje maski na otvorenom

Gradski štab za vanredne situacije Banje Luke je odlučio da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali je građanima preporučeno da se, radi zaštite sopstvenog zdravlja, u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Kako je saopćeno nakon sjednice štaba, odlučeno je da su od danas u Banjoj Luci dozvoljena javna okupljanja na otvorenom do 30 ljudi, kako predviđaju i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije za područje bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ranije je banjalučki štab donio mjere koje su strožije u odnosu na mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije.

– Na današnjoj sjednici konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad broja zaraženih na dnevnom nivou – navodi se u saopćenju.

Na sjednici je konstatovano da su danas nakon usvajanja budžeta preduzete mjere generalnog čišćenja grada, koje je tokom protekle dvije nedjelje bilo obustavljeno usljed nemogućnosti vršenja transkacija.

IZVORAnadolija
Prethodni članakImamo li smjernice za liječenje Covida-19 godinu nakon pandemije?
Sljedeći članakCrtanje granica: Od Karađorđeva, preko Tuđmanove “salvete” do Dodika, Orbana i Janše