Portal 072info

Bh. kadeti spremni za Evropsko prvenstvo

Selektor Sakib Malkočević odabrao je 18 igrača koji će predstavljati našu zemlju na evropskom prvenstvu. Filip Vasilj (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Filip Dujmović (Zrinjski), Saša Perić (Crvena zvezda, Srbija), Filip Božić (OFK Beograd, Srbija), Amar Beširević (Željezničar), Predrag Vladić (Partizan, Srbija), Milan Mirić (Partizan, Srbija), Amir Velić (Željezničar), Rijad Sadiku (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Stefan Kovač (Crvena zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Demirel Veladžić (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Tomas Dadić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Nedim Hadžić (Sarajevo).

 

”Nije bila nimalo laka odluka koga pozvati, kada je naš roster igrača veći, ali propisi UEFA-e nalažu da moramo povesti samo 18 igrača ” , rekao je selektor Malkočević na početku razgovora za Hayat TV. Također, selektor naše kadetske nogometne reprezentacije je rekao da očekivanja su uvijek velika, da postoji želja da pomjerimo granice i nakon historijskog uspjeha, napravimo i historijski rezultat na ovom prestižnom takmičenju, ali da svi protivnici su sigurno teški. Među igračima koje je Malkočević pozvao, su igrači koji igraju u bh klubovima, čak i gradskim rivalima, naprimjer Željezničaru i Sarajevu. Anel Šabanadžović , fudbaler Željezničara nam je rekao da mu je ponos i čast što je pozvan, ali i da ga posebno raduje činjenica da ima priliku da igra u istom timu gdje su Demirel Veladžić, Stefan Kovač, Edis Smajić ili Ševkija Resić.

Među ”Zmajićima” je Benjamin Hadžić, rođeni nijemac, čiji korijeni su iz Bosne i Hercegovine; iako igra u Bayernu iz Minhena, rekao je , da nije bilo uopće pitanja za koju će reprezentaciju igrati kada je stigao poziv iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box