Portal 072info

Bh. maturanti ove godine u plavo-žutim majicama plešu za Guinnesa

sarajevo-zavrsen-maturantski-ples-za-guinnessa_trt-bosanski-19761
Akademija Plesnog Pokreta i plesni klub Romantik i ovog ljeta će organizirati osmu po redu Maturantsku paradu srednjoškolaca iz BiH, koja će se održati 23. maja u bh. prijestolnici Sarajevu, a bosanskohercegovački maturanti će sa vršnjacima iz 12 evropskih zemalja i ove godine pokušati oboriti Guinnesov rekord, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ovogodišnjoj paradi će učestvovati maturanti iz Bihaća, Travnika, Zenice, Tuzle, Visokog, Kaknja, Jablanice, Konjica, Trebinja, Sarajeva i drugih, gradova Bosne i Hercegovine, a iz Akademje istiću da je osnovni moto Parade da se ukaže na zajedništvo i činjenicu da mladi imaju priliku proslijediti izuzetno pozitivne vibracije dokazujući da u budućnosti možemo računati na njih.

Važno je istaći da će maturanti na Paradi nositi plavo-žute majice i dati svoj doprinos podršci fudbalskoj reprezentaciji BiH koju samo nekoliko sedmica kasnije očekuje historijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Prije veličanstvene smotre na ulicama Sarajeva, maturante očekuje period priprema u okviru kojih će imati priliku za druženje i uvježbavanje nastupa koji će sarajevskim ulicama dati poseban prizor koji će cijelom svijetu poslati snažnu poruku bh. mladosti.

Podijelite članak