Portal 072info

Bh. općina dobila prvu fabriku nakon 50 godina

Screenshot 2 1430
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Sapni je u srijedu zvanično otvoren proizvodni pogon renomiranog bh. proizvođača sportske opreme Number 1. 

U prvoj fazi posao je dobilo 25 radnica koji su prethodni mjesec dana obavile neophodnu obuku a za mnoge od njih ovo je i prvo radno mjesto. U narednoj fazi slijedi obuka novih 25 uposlenika a kratkoročni plan je da ovo preduzeće na prostoru općine Sapna zaposli najmanje 150 radnika.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Proizvodi iz ovog pogona već su se našli na bosansko-hercegovačkom ali i evropskom tržištu.

– Sretan sam što smo konačno došli do otvaranja pogona i prvih radnih mjesta. Već za mjesec dana planiramo zaposliti još 25 radnika, nakon što i oni završe obuku. Za mjesec će tu biti 50 ljudi. Ovo je velika stvar ne samo za Sapnu nego i za našu firmu koja je društveno ogovorna. Planiramo još 2 faze realizacije projekta gdje je planirano zapošljavanje još 100 ljudi, tako da će ukupan broj biti 150 i mislim da će to biti veliki doprinos i za općinu i za našu firmu. Imamo još projekata, prvi od njih je otaranje pogona u Jablanici gdje planiramo zaposliti 250 ljudi – kazao je direktor kompanije Nihad Selimović.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Prvi pogon u Sapni

Svečanosti otvaranja ovog pogona prisustvovali su i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović kao i drugi predstavnici općinske vlasti i saradnici firme Number 1.

– Ovo je prvi značajniji proizvodni pogon na prostorima naše općine od kada je počelo stanovništvo da naseljava ove prostore. Mislim da u posljednjih 50 godina, ako ne i nikada, niko u Sapni nije zaposlio u jednom danu 25 osoba, a pogotovo da dobijemo proizvodni pogon. Za nas je ovo veliki dan i izaći ćemo investitoru u susret koliko god budemo mogli. Čak razmišljamo u srednjoj školi da uvedemo jedno odjeljenje tekstilaca koji bi nakon završenog školovanja mogli raditi u pogonu Number 1 – kazao je načelnik Mahmutović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Inače, Number One proizvodi sportsku opremu za fudbalske klubove, Olimpijski komitet BiH, Teniski savez BiH, Košarkaški savez BiH a sponzor je i Rukometne reprezentacije BiH, pa će tako i najuspješniji bh. sportisti nositi proizvode iz Sapne.

BiznisInfo

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI