Bh. opština mogla bi dobiti fabriku za proizvodnju alata

Bh. opština mogla bi dobiti fabriku za proizvodnju alata

U opštini Rudo u planu je otvaranje fabrike koja bi se bavila proizvodnjom alata za plastiku, te dovođenje firme Vendom iz Laktaša, čija je djelatnost proizvodnja podzemnih i nadzemnih kontejnera za otpad, izjavio je u petak, 10. juna, Srni načelnik opštine Dragoljub Bogdanović.

– Vlada Republike Srpske je na našu molbu prodala devastiranu fabriku autodijelova u Rudom preduzetniku koji ima u planu da zaposli 100 radnika. Bili smo na razgovoru kod predsjednika Vlade i on je obećao da će pomoći da se otvori firma koja se bavi proizvodnjom alata za plastiku – pojasnio je Bogdanović.

Bogdanović je naveo da su im u planu i dva infrastrukturna projekta, te napomenuo da su od Vlade tražili pomoć, a odnosi se na novi put Rudo-Mioče, dužine oko 5,5 kilometara koji bi išao kuda je nekada išla željeznička trasa.

Njegovom izgradnjom izbjegao bi se prelazak rijeke Lim i ulazak u Srbiju, rekao je Bogdanović i dodao da nema imovinskih problema za njegovu izgradnju, jer je zemljište opštinsko.

Od Vlade su tražili da im pomogne i u asfaltiranju puta prema Zlatiboru, Štrpci-Jablanica-Zlatibor.
“Mi smo taj put u dužini od pet kilometara prokopali, uz pomoć opštine Čajetina, jer imamo potpisan memorandum o saradnji. Njime bi se skratio put prema Zlatiboru, za 50 kilometara”, naveo je Bogdanović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica