BHFanaticosi čestitali rođendan Barbarezu: Na Marakani si zauvijek osvojio naša srca

Screenshot 2 1333

Legendarni bosanskohercegovački nogometni kapiten Sergej Barbarez danas slavi svoj 49. rođendan, a jednu od najoriginalnijih čestitki dobio je od najvatrenije navijačke grupe bh. reprezentacije – BHFanaticosa. Naime, BHF je na svojoj zvaničnoj stranici objavio fotografiju s kvalifikacione utakmice između Srbije i Crne Gore i BiH koja je odigrana na Marakani 2005. godine, a koja je zapamćena po nemilim scenama.

Domaća publika je tada napala nekoliko stotina bh. navijača koji su doputovali u Beograd, a kada je tadašnji kapiten Barbarez to primijetio tražio je od glavnog sudije Kyrosa Vassarasa da prekine meč ukoliko se ne zaustave napadi na navijače BiH.

“Kada kažeš kapiten, misliš Sergej. Na današnji dan 1971. rođen je Sergej Barbarez. Barbarez je zbog svojih sjajnih igara u reprezentaciji i odnosa prema navijačima BiH, a ponajviše BHFanaticosima postao legenda bh. nogometa. Svoje mjesto u našim srcima je zauvijek pronašao 2005. godine na Marakani. Sretan rođendan kapitenu!”, napisali su BHFanaticosi.

Barbarez je u svojoj bogatoj igračkoj karijeri nastupao za Velež, Hannover 96, Union Berlin, Hansu, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen.

Za reprezentaciju BiH je odigrao gotovo 50 utakmica, a pri tome je postigao 17 pogodaka.

Klix