BiH dobiva još 42 km autoputa: U izgradnji učestvuje 150 kineskih radnika

Nakon više od pola godine od zvaničnog početka izgradnje autoputa Banja Luka – Prijedor, pri kraju su radovi na kampovima u kojima će boraviti kineski radnici, koji bi od ovog mjeseca trebalo da zavrnu rukave i da punom parom krenu u izgradnju ove vrlo važne putne komunikacije za RS, ali i BiH.

“Izgradnja autoputa počinje čim se završi izbor nadzornog tima, a to će biti najkasnije do kraja naredne sedmice, što znači da će radovi krenuti u prvoj polovini jula”, rekao je za “Nezavisne novine” vršilac dužnosti direktora “Autoputeva RS” Slobodan Stanarević.

Kako je objasnio, to treba da se uradi i prema koncesionom ugovoru koji su potpisali RS i kineski izvođač radova.

“Nakon završetka izbora nadzornog tima, radovi na izgradnji autoputa krenuće punom parom”, uvjeren je Stanarević.

Prema njegovim riječima, u izgradnji će učestvovati oko 150 kineskih radnika, koji će biti smješteni u dva kampa.

“Jedan kamp je već završen, a na drugom su u toku radovi. Kampovi će biti u Omarskoj i Ivanjskoj, koji će se postepeno popunjavati radnom snagom”, rekao je Stanarević.

Kako je dodao, u izgradnji će najviše učestvovati kineski inženjeri, a domaća radna snaga će raditi na gradilištu.

“Pored kineskih inženjera, biće tu i njihovi geometri, kuvari… Također, biće i naši inženjeri kao nezavisni konsultanti”, rekao je Stanarević.

Ističe da neće biti zastoja što se tiče imovinsko-pravnih odnosa.

“Riješeno je dva i po kilometra od Prijedora, a ostalo će ići zajedno s radovima, odnosno kako radovi budu naporedovali, mi ćemo tako rješavati taj dio problema”, rekao je Stanerević.

Glavni izvođač radova je kineska kompanije SDHS-CSI BiH, koja je u Banjoj Luci registrovana kao predstavništvo kompanije “China Shandong International Economic i Technical Cooperation Group”.

Autoput Banja Luka – Prijedor biće dug oko 42 kilometara, a vrijednost projekta je 297 miliona eura. Ovaj novac obezbijediće kineska kompanija koja će u narednih 30 godina eksploatisati ovu saobraćajnicu, a njihovo ulaganje treba da bude otplaćeno po osnovu naplate putarine. RS garantovala je broj vozila koji će obezbijediti oko 30 miliona eura potrebnih za otplatu godišnje, a sve ispod toga biće namireno iz putarina s ostalih auto-puteva, a ukoliko to ne bude dovoljno, razlika bi se obezbijedila iz budžeta RS.

Kada su u pitanju obaveze kineskih investitora, oni bi trebalo da plaćaju godišnju naknadu od pet posto od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, odnosno od prikupljene putarine.

Izgradnjom ovog autoputa biće rasterećen dio postojeće putne mreže uz poboljšanje uslova za korisnike između Banja Luke i Novog Grada. Također, biće omogućen brži i efikasniji prolazak tranzitnog saobraćaja, smanjeno vrijeme putovanja i operativnih troškova vozila, a najvažnije – trebalo bi da smanji broj saobraćajnih nezgoda.