Portal 072info

BiH: Imali nekoliko hiljada neplaćenih kazni i ostali bez automobila

Dana 16.05.2017.godine, policijski službenici II PU iz saobraćaja su isključili H.N. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Peugeot”, reg. oznake M75-A-826. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  2.920,00 KM.

Dana 16.05.2017.godine, policijski službenici IV PU iz saobraćaja su isključili P.A. iz Hadžića, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “WV Golf III”, reg. oznake K65-M-852. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od  5.760,00 KM, saopćeno je iz policije.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H.N. i P.A. su privremeno oduzeta motorna vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

Hayat.ba

Podijelite članak