BiH: Prešao 350 kilometara da bi se ošišao u rodnom gradu

20210201180122 643993 696x464 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Da se, kojim slučajem, prijavio redakciji Ginisovih rekorda Banjalučanin Tomica Benković, možda bi ušao u taj bukvar slavnih. Bivši biciklista banjalučkog BSK-a prešao je put dug oko 350 kilometara da se – ošiša u rodnom gradu.

Tomica više da tri decenije živi i radi u Štajerskom gradu Gracu. Tamo je razvio biznis otvarajući biciklistički salon i servis.

Bio je to prirodni put nekadašnjeg odličnog sportiste a na dva točka je osvojio pregršt titula i priznanja. Više puta je bio šampion, bio je reprezentstivc BiH i učesnik značajnih domaćih i međunarodnih trka.

“U Banjaluku sam došao da se ošišam i, naravno, vidim roditelje. Kod nas u Austriji sve je danima zatvoreno. Rigorozan ‘lokdaun’ bio je povod za nedavne proteste protiv vlade premijera Sebastijana Kurca na kojima sam, prvi put u životu i ja prisustvovao. Nisam čekao na ublažavanje mjera, već sjeo u auto i došao ovdje da me – uljude”, kroz smijeh kažeTomica dok smo ga fotografisali u frizerskom salonu.

Da bi se ošišao on je proputovao kroz tri zemlje članice EU i došao u Banjaluku da se vrati na “fabričko podešavanje”, što bi se na duhovit način okvalifikovalo prenose Nezavisne.

Najniža tarifa bila je ona za uslugu koju je Tomica platio u odnosu na druge troškove: gorivo, putarinu… i izgubljeno vrijeme.