Portal 072info

BiH razmišlja o uvođenju policijskog sata

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Drvara od sutra će, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, biti skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i trgovinama. Do sada je u tom gradu potvrđeno 14 slučajeva zaraze koronavirusom.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10 Diana Mamić kazala je u razgovoru za BHRT da je u Općini Drvar epidemiološka situacija znatno pogoršana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema njenim riječima, od 14 aktivnih slučajeva, četiri osobe su hospitalizirane u Mostaru.

Ona je podsjetila da je juče održana sjednica općinskog Kriznog štaba, u saradnji sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva Kantona 10, na kojoj je zaključeno da se, upravo zbog takve situacije, donesu restriktivnije mjere na prostoru Općine Drvar.

  • Naime, donijeta je odluka da se za sada skrati radno vrijeme ugostiteljskih i trgovačkih objekata i da se zabrane sva okupljanja više od pet osoba, upravo zbog toga što je, bez obzira na stalne apele građanima, došlo do opuštanja. Znači, ljudi se druže, ugostiteljski objekti su puni, ne drži se distanca, ne nose se maske. Pokušaćemo jednom blagom restrikcijom. Ako se situacija u Općini Drvar i drugdje nastavi pogoršavati spremni smo donijeti i rigoroznije mjere, uvesti čak i policijski sat i potpunu zabranu rada ugostiteljskih objekata – kazala je Diana Mamić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

BHRT

Podijelite članak
  • 643
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Puno kiše, zahlađenje pljuskovi i grmljavina: Stiže nam prava jesen, moguć i snijeg!

072info.com

Mijenja se zakon u BiH: Neće morati svi vezati pojas u automobilu!?

072info.com

Tri sedmice nema oscilacija, ali kafići, restorani i kulturne institucije moraju se pridržavati ovih mjera

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)