Portal 072info

Bik je zaljubljiv, njegov je ideal imati što više novca

bik

Bikovi – znakovi zemlje, podređeni ljubavi i u središtu proljeća – puteni su, zaljubljivi i željni tjelesnih užitaka.

BIK

Vlada: od 21. travnja do 21. svibnja (datumi mogu varirati od godine do godine)

Element: zemlja

Kvaliteta: fiksna

Vladar: Venera

Srodna kuća: druga

Simboli: govedo, janje, zec, slavuj, lastavica, labud

Biljke: ljubičica, ljiljan, ruža, lan, maslina, mirta, datulja

Metali: bakar, bronca, mjed

Drago kamenje: smaragd, agat, safir, alabaster, koralj, topaz

Boje: zelena, smeđa, narančasta, žuta, bijela

Bik je znak zemljanog elementa i fiksne kvalitete, kojim vlada Venera. Astrolozi su odredili boginju ljubavi i ljepote kao vladaricu Bika, jer je tipičan predstavnik ovog znaka bujan, puten, zaljubljiv, umjetnički nastrojen i željan tjelesnih užitaka.

Vladavina ovog znaka počinje kad Sunce dosegne točku od 30 lučnih stupnjeva ekliptike, a završava kad se ono nađe na 60 stupnjeva ekliptike. U vremenskom smislu, njegova se vladavina podudara s drugim mjesecom astronomskog proljeća.

Fiksni su znakovi oni koji se nalaze u drugoj trećini godišnjih doba pa su tako učvršćeni (fiksirani) između dva rubna znaka svog godišnjeg doba. Uz Bika, fiksni su znakovi još i Lav, Škorpion i Vodenjak – središnji znakovi ljeta, jeseni i zime.

Kao znak sredine proljeća, Bik je znak nezaustavljivog prirodnog rasta i cvata. Obilježja ovog dijela godine odražavaju se na pripadnike ovog znaka tako što im ulijevaju žudnju za puštanjem korijenja, građenjem i učvršćivanjem položaja.

Bik nije čovjek koji luta, vrluda i vraća se na početnu točku. Obrnuto, želi da mu se život odvija pravocrtno, u smjeru sve većeg blagostanja, sigurnosti i stabilnosti.

Njegov je ideal gomilati dobra tako da iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, ima sve više – novca, nekretnina, hrane, ugleda, ljubavi, odnosno bilo čega što mu je najjače priraslo srcu. Druga je stvar hoće li uspjeti ostvariti taj cilj, ali to je ono čemu teži i o čemu ovisi njegovo duševno blagostanje.

Podijelite članak