Portal 072info

Bivši zet Bakira Izetbegovića otkrio kakve mu poruke stižu svaki dan u inbox

Screenshot 4 870
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznati bosanskohercegovački youtuber i bivši zaručnik Jasmine Izetbegović, kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, Adnan Cerić Cerix govorio je o tome koliko se djeca influnserima i youtuberima ustvari povjeravaju. 

Naime, kako navode stručnjaci roditelji vrlo često nisu upućeni u život svoje djece te ne znaju šta njihova djeca rade na internetu, koje ljude prate te sa kim komuniciraju. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Međutim, upravo oni influensere i youtubere smatraju svojim prijateljima i superherojima. Djeca upravo njima se povjeravaju i govore o svojim osjećanjima. 

Adnan Cerić CeriX je u razgovoru sa Ivanom Zečević, kojoj je specijalnost psihologija, je podijelio svoja iskustva. Kako kaže često je bio u prilici da baš on bude taj kome se djeca povjere i iskažu svoja negativna, pa čak i suicidalna osjećanja i misli, da šalju neprimjeren i za drugu djecu kompromitujući sadržaj.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Sve me to još uvijek zbunjuje, jer ne znam uvijek kako treba da odreagujem, kazao je Cerić. 

Ipak, da je prava odluka koju treba napraviti javiti se roditeljima te djece potvrdila mu je i Ivana, koja je objasnila da su dva najveća problema sa kojima se mladi susreću – depresija i anksioznost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Ivana i CeriX složili su se da najprije i djeca i odrasli treba da prevaziđu osjećanje neugode, straha, stida i grča u stomaku pred neugodnim i problematičnim situacijama i da razgovaraju. Roditelji su prvi kojima djeca treba da se povjeravaju, a ukoliko oni ne znaju kako da riješe problem, tada je vrijeme da se potraži i stručna pomoć.

Cijelu epizodu o mentalnom zdravlju možete pogledati na YouTube kanalu UNICEF BiH ili na UNICEF Bosna i Hercegovina Facebook nalogu.

Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica pogođenih pandemijom COVID-19 – prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, psihološkom podrškom i konačno, udruživanjem pristalica/pratilaca i partnera uz uvjerenje da zajedno možemo osmisliti bolji svijet za djecu. Serijal #ReimagineTalks je kampanja kojom UNICEF i Bosni i Hercegovini realizuje seriju nedjeljnih live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Adnan Cerić zvanično imenovan za zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH

072info.com

Oglasila se Jasmina, kćerka Bakira Izetbegovića, o imenovanju Jutjubera CeriXa za direktora

072info.com

ZET IZETBEGOVIĆA: Youtuber Adnan Cerić imenovan za v.d. direktora Agencije za statistiku BiH

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6