Bizarne fobije poznatih i slavnih: Neki se smrtno plaše razgovora telefonom, drugi leptira i klovnova

B3695467 FAE4 482E A55B D1969B219276
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Fobije nam stvaraju osjećaj jake odbojnosti prema nečemu, a ponekad mogu biti toliko jake da nas mogu paralizirati. Izdvojili smo neke fobije poznatih i slavnih zbog kojih oni u određenim životnim situacijama ne mnogu normalno funkcionirati, piše Rtl.hr.

Glumica Nicole Kidman ima strah od leptira, u literaturi poznat kao lepidopterofobija.

-Ponekad kada bih se vratila kući iz škole, najveći leptir kojeg ste ikada vidjeli bi letio oko naših ulaznih vrata, a ja sam se samo molila da ne prođe kroz ulazna vrata. Pokušala sam se riješiti te fobije. Ušla sam u veliki kavez za leptire i imala hrpu njih na sebi, ali to jednostavno nije išlo. Skakala sam iz aviona, bila prekrivena žoharima, radila sam zaista svašta, ali leptiri su mi uvijek bili muka, priznala je Nicole.

Hrvatska pjevačica Maja Šuput boji se pernatih životinja, pogotovo se plaši kokoši.  Glumac Orlando Bloom se boji svinja, glumica Kristen Stewart konja, glumica Tyra Banks boji se delfina, David Beckham ptica, a redatelj Woody Allen strahuje od pasa, kao i od brojnih drugih fobija poput klaustrofobičnih mjesta. I Adele ima fobiju povezanu sa životinjama – boji se galebova.

Glumac Johnny Deep, iako se na setu prerušio u brojne fikcijske likove, ne skriva kako se panično boji klovnova.

-Jako se plačim klovnova. Ima nešto u naslikanom licu, lažnom osmijehu. Uvijek se činilo da tik ispod površine vreba tama, potencijal za pravo zlo, rekao je Depp prije nekoliko godina.

Isti strah ima i Daniel Radcliff, zvijezda serijala o Harry Potteru.

Kultna glumica Hellen Mirren u jednom je intervjuu priznala kako se boji razgovarati telefonom, a prije toga se opsesivno bojala mraka. No, zahvaljujući psihoterapiji, taj je strah vrlo brzo uspjela prevladati.

Jelena Veljača je hrabro prije nekoliko godina priznala kako je hipohondar, odnosno boji se bolesti.