Portal 072info

BNP: ‘Kod Tita u raju’ večeras u Zenici

Beogradsko “Indexovo pozorište” večeras gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, gdje će, u okviru mini bh. turneje izvesti predstavu “Kod Tita u raju”.

Predstava se s velikim uspjehom igra u regionu, a prije godinu dana imala je premijerne izvedbe u Sarajevu i Tuzli. Urađena je na moderan način, te u njoj mogu uživati i mladi koji nisu živjeli u bivšoj Jugoslaviji, jer govori o stanju u Jugoslaviji i zemljama proizašlim iz nekadašnje državne tvorevine, u kojima svi narodi “nekako slično žive”.

-Napravili smo predstavu koja će se publici dopasti, jer smo vodili računa da predstavu ne razumiju samo oni koji su živjeli u Titovo vrijeme, već i oni koji su se rodili poslije. Nakon samo pet minuta gledatelji će shvatiti o čemu se radi, jer naš Tito koristi mobilni telefon, društvene mreže, ima svoj Facebook, voli da lajkuje i šaruje, i živi kao da je danas živ – kazao je glumac Branislav Petrušević, jedan od autora predstave.

Glavne uloge tumače Branislav Petrušević Petruči, Ranko Goranović Raca i mladi glumac Ljuba Stanković, koji nastoje da “susrete političara pretvore u urnebesnu hit komediju”.

Nakon večerašnjeg izvođenja predstave u Zenici članovi “Indexovog pozorišta” nastupiti će 4.novembra, u Travniku, zatim na scenama u Kaknju, Zavidovićima, Žepču i Vitezu.

Fena

Podijelite članak