csm LUKOVO POLJE IGRALISTE 2d285c5c88
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Gradska uprava Zenica proteklih dana u Mjesnoj zajednici Lukovo polje realizira nekoliko projekata, a koji će doprinijeti boljem uslovu života svih mještana.

Naime, istovremeno se završilo asfaltiranje puta za Mrtvice, gradi se dječije igralište, a uskoro će Lukovo Polje dobiti ambulantu, apoteku i društvene prostorije.

Jedno od brojnih gradilišta u Lukovom Polju jučer je posjetio i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je istakao kako su ukupna sredstva za projekte koji se realiziraju 700.000 KM.

-U maju sam obišao sve mjesne zajednice, među njima i Lukovo Polje. Tada sam u razgovoru sa mještanima saznao koji su to njihovi prioriteti i odmah smo preduzeli sve da riješimo sva tri ta njihova prioriteta. Najprije smo asfaltirali put za Mrtvice, završava se dječije igralište, jedanaesto po redu u gradu, a posebno mi je drago što će ova mjesna zajednica dobiti ambulantu, apoteku i društvene prostorije – kazao je gradonačelnik Kasumović.

Napominje kako bi dječije igralište trebalo biti završeno za deset dana, kada će biti i predano na upotrebu najmlađim mještanima Lukovog Polja.