Bolna ispovijest Nermina Švrake, daidže dječaka kojeg je usmrtila konstrukcija gola u Turbetu: Moje dijete više neće ići u tu školu, neko će odgovarati!

b 8
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nermin Švraka, daidža dječaka kojeg je jučer u fiskulturnoj sali OŠ Turbe usmrtila konstrukcija gola, za Avaz TV je kazao da će neko morati odgovarati zbog ove tragedije. 

Shrvan od boli Švraka je ekipu Avaz TV-a ugostio u svojoj kući u Turbetu. 

– Kada sam čuo da je neko dijete stradalo u školi, kao da sam znao da je neko moj. Ili sin ili sestrić. Bio sam na Vlašiću i odmah sam se uputio prema školi. Dok sam dolazi, javili su mi da je sin od moje sestre – kaže za Avaz TV Švraka. 

ČITAJ JOŠ:  Policajci otkrili kršenje epidemioloških mjera u četiri ugostiteljska objekta

Dodaje da njegov sin više neće ići u tu školu. 

– Očekujemo komisiju, inspekciju. Očekujemo ostavku direktorice iz moralnih i svakih drugih razloga. Pala je mrtva glava, o tome nema polemike! Obavljen je i uviđaj, vidjet ćemo šta je utvrđeno. Meni samo nije jasno kako niko u školi nije pregledao opremu u fiskulturnoj sali. Jer dijete je ubio školski rekvizit – kaže potreseni Švraka. 

Dodaje da se iz Njemačke vratio da živi u BiH i da tu odgaja djecu. 

ČITAJ JOŠ:  Invazija na Pelješac: Razmišljamo staviti rampu i naplaćivati ulaz u selo po 100 kuna

– Ali izgleda da ću ponovo morati u Njemačku – dodaje on. 

Pogledajte video. 

GODISNJICA
MARKETING