Portal 072info

Bosanac spašava Inzaghija: Andrej Modić je blago Milana

U vrijeme kada je kupovina kvalitetnog igrača popriličan luksuz, Milan bi za novim imenima u svojoj momčadi mogao posegnuti u mladi tim – momčad Milana u kojoj igraju igrači do 20 godina, a koja se takmiči u Primaveri.

Jedan od takvih igrača je i član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Andrej Modić. Modić bilježi sjajne rezultate za mladu ekipu Milana. O njegovom nastupu za seniorsku ekipu pričalo se još na početku sezone, ali ipak nije dobio priliku. No sada je pravo vrijeme da Milan iskoristi svoje blago, piše Goal.com.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Filippo Inzaghi dobro poznaje igrače iz Primavere, jer ih je i sam trenirao dok nije došao na klupu prve momčadi. On prepoznaje kvalitetu mladog Modića, a dokaz je i prilika koju mu je pružio kada ga je poveo na julsku turneju po Sjedinjenim Američkim državama.

Modić je izniman talent koji je odgojen u Milanu. U talijanski je klub došao 2010. godine, a doveo ga je Mauro Bianchessi. Krenuo je iz ekipe igrača do 15 godina, a sada, kao osamnaestogodišnjak sve jače kuca na vrata prve ekipe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“On je veliki talent i odlično se razvija, samo mu je potrebno da dobije nekoliko kilograma i bez problema će igrati i protiv najjačih ekipa u Italiji. Seniorski nogomet i igranje u Seriji A zahtjeva velike napore, ali se nadam da će Modić biti spreman nositi se s tim”, pun hvale za mladića iz Banja Luke prošloga je mjeseca bio i predsjednik rossonera Adriano Galliani.

Igra na poziciji defenzivnog veznjaka, ima elegantan udarac i pokrete, pravi razigravač kojega talijanski mediji često stavljaju ispred Pirla i Kake, a uspoređuju s Montolivom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U utakmici Primavere, protiv ekipe Virtus Lanciano, mladi je bh. igrač dao prekrasan pogodak, no oni koji ga prate ipak ističu da prostora za napredovanje još uvijek ima.

Mora biti agresivniji na terenu, sigurniji u skoku, ali i poraditi na tjelesnoj spremi, jer Serie A zahtjeva izrazito dobru fizičku spremu kako bi se mogao izdržati nametnuti tempo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Talijani su uvjereni da će Modić, kada ‘dotjera’ ove stvari sigurno zakročiti u prvu ekipu. Vjerojatno već početkom nove sezone 2015./2016. godine. Dovoljno vremena da se tjelesno pripremi. Ulazak u prvu ekipu ne bi mu trebao biti problem jer ga je na neki način pod svoje okrilje uzeo Ganac Michael Essien, a njegovi savjeti svakako će mu puno pomoći. Ostalo mu ni ne treba, jer kvalitetu, viziju i ideju već ima.

“Dosta razgovaram s Michaelom Essienom, daje mi dosta savjeta. On je prošao mnogo toga, osvojio dosta titula, sjajan je i na terenu i izvan njega”, rekao je prije nekoliko sedmica mladi Modić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME