Portal 072info

Bosanac za sedam miliona eura kupio cijeli sprat kompleksa Porto Budva

Bosanac Svemir Vojinović za sedam miliona eura kupio je cijeli sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi Alart centar-Budva-CG. Prema pisanju crnogorskih medija, Vojinović je 20 godina radio u SAD-u, a novac zarađen u pečalbi odlučio je da uloži u Crnoj Gori, prenosi Tanjug.

Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, prije svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima”, kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthouse od 170 kvadrata u Budvi kod iste kompanije, a potom su odlučili da kupe i cijeli sprat u Porto Budvi.

“Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma se može živjeti. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uvjetima, ali tamo nema turističkih destinacija”, kaže Vojinović.

On je dodao da posljednje četiri godine redovno dolazi iz SAD-a i da vidi mnogo pozitivnih promjena.

“Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i ljepše u Crnoj Gori”, naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imat će 20 apartmana s restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

“Sin mi je rođen u SAD-a, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nisu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna”, kazao je Vojinović.

On bi svakom, kaže, predložio ako je uspio nešto da uštedi za 10, 20 godina da dođe da uloži ovdje jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

“Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi”, kazao je Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovdje svakako povoljniji uvjeti za ulaganje.

Kompanija Alart centar – Budva – CG gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 miliona eura na 100 metara od Starog grada. Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 posto stambeno-poslovnog prostora.

Kompleks se sastoji od dvije etaže garaža, dvije etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3.500 kvadrata) i devet stambenih etaža.

Podijelite članak