Portal 072info

Bosanka Džejla Ramović favorit za pobjednika “Zvezda Granda”

Na Novoj BH večeras u 21 sat na programu je veliko finale 13. sezone “Zvezda Granda”. Za titulu najboljeg bori se 16 finalista, a čak petoro je iz Bosne i Hercegovine.

Osim Džejle Ramović, koja važi za favorita, u finalu su i Alem Kadić, Sanel Smolo, Ahmed Orahovčić i Armin Jusufović.

Edita Ramović, Džejlina mama, kazala je za Avaz da se Džejla vrijedno pripremala i vježbala za finale.

“U Goraždu će biti organizirano javno gledanje finala na otvorenom. Ne znam ni šta da očekujemo, može pobijediti, a može i da ne pobijedi, konkurencija je baš jaka. Mi smo svakako zadovoljni”, kazala je Ramović.

Mnoga iznenađenja i Evrovizijsko bodovanje

Kako organizatori najavljuju, na sceni će biti mnogo iznenađenja, izvanredni performansi te brojni gosti.

“Ova sezona bila je po mnogo čemu drugačija, a takmičenje je podignuto na jedan viši nivo s mentorima. Upravo zbog takvog načina rada i mnogo kvalitetnih kandidata u svakom timu, odlučili smo da ove sezone u finale ide 16 takmičara”, rekao je Saša Popović, prvi čovjek “Grand produkcije”.

Više od 30 članova žirija, koji će se uključivati telefonskim putem, ocjenjivat će kandidate po evrovizijskom sistemu bodovanja, a o pobjedniku odlučuju i gledaoci slanjem SMS poruka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Osim bh. finalista, za pobjedu će se boriti i Stefan Petrović Kosmajac, Milica Atanacković, Nevena Stojanović Nensi, Nevena Stojković, Katarina Jovanović, Filip Pecovski, Martinijan Kirilovski,Benjamin Kličić, Ognen Zdravkovski, Milica Čikarić i Darko Kocevski.

AVAZ

Podijelite članak
  • 594
    Shares