Bosanski Squid game: Sanjao sam da tri konstitutivna naroda igraju paintball…

Screenshot 5 25
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dok korejska serija “Squid Game” ruši sve rekorde gledanosti na “Netflixu”, reditelj Predrag Ličina iznio je ideju za lokalnu verziju brutalne serije, koja bi se održavala u Bosni i Hercegovini.

“Sanjao sam da snimam bosansku verziju serije ‘Squid Game’ u kojoj tri konstitutivna naroda igraju paintball s pravim mecima i već se na kraju prve epizode međusobno istrijebe pa snimanje bude prekinuto a meni uručen otkaz“, napisao je Ličina na svom Facebook profilu.

Popularna serija izazvala je milione različitih reakcija na društvenim mrežama, a iz Netflixa kažu da je na dobrom putu da postane najuspješnija serija ikada.

Na društvenim mrežama u BiH spominjalo se i uvođenje bosanskih igara u seriju, aberećke – abertude i truhla kobila savršeno bi se uklopille u seriju tvrde Twitteraši.

Kontroverzna serija se na platformi pojavila prije par sedmica i o njoj se sve više priča. Kako stoje stvari, grabi prema prvom mjestu najgledanijih Netflix serija u historiji, i premašiće po gledanosti „Bridgerton“ kao i „La Casa de Papel“.

GODISNJICA
MARKETING