Screenshot 5 25
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 12, 2021 @ 16:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Dok korejska serija “Squid Game” ruši sve rekorde gledanosti na “Netflixu”, reditelj Predrag Ličina iznio je ideju za lokalnu verziju brutalne serije, koja bi se održavala u Bosni i Hercegovini.

“Sanjao sam da snimam bosansku verziju serije ‘Squid Game’ u kojoj tri konstitutivna naroda igraju paintball s pravim mecima i već se na kraju prve epizode međusobno istrijebe pa snimanje bude prekinuto a meni uručen otkaz“, napisao je Ličina na svom Facebook profilu.

Popularna serija izazvala je milione različitih reakcija na društvenim mrežama, a iz Netflixa kažu da je na dobrom putu da postane najuspješnija serija ikada.

Na društvenim mrežama u BiH spominjalo se i uvođenje bosanskih igara u seriju, aberećke – abertude i truhla kobila savršeno bi se uklopille u seriju tvrde Twitteraši.

Kontroverzna serija se na platformi pojavila prije par sedmica i o njoj se sve više priča. Kako stoje stvari, grabi prema prvom mjestu najgledanijih Netflix serija u historiji, i premašiće po gledanosti „Bridgerton“ kao i „La Casa de Papel“.

LIDER