Bosić: Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je korumpirani kriminalac

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Šokiran sam porukama mržnje koje dolaze kao reakcije na moju izjavu da je Hitler imao veliku podršku njemačkog naroda, a da se to nije dobro završilo za taj narod, kaže Mladen Bosić, poslanik SDS-a u Parlamentu BiH.

Nije mi jasno, navodi on, šta u izrečenom nije tačno.

Pričao o rezultatu SDS-a

– Ne znam na koji način se Dodik prepoznao u toj izjavi, jer ga s tim u vezi uopšte nisam pominjao. Naprotiv, u pomenutoj emisiji sam pričao o rezultatu SDS-a i da je on slab zato što se stranka nije bavila populizmom kao načinom dobijanja podrške na izborima, te da glasači ukoliko su izmanipulisani mogu dati podršku onima koji ne rade za njihovo dobro. Kao primjer toga je spomenut Hitler i njemački narod – kaže Bosić.

Navodi da nikad nije smatrao da Dodik ima ikakve veze sa Hitlerom.

– Hitler je bio fanatik bolesne ideologije, a Dodik je korumpirani kriminalac. Kriminalci u politici nemaju ideologiju. Njihova ideologija je kako ostati na vlasti kako bi sačuvali stečeno blago i ostali na slobodi. Tako je i Dodik s tim u vezi bio tokom proteklih godina i multietničar i srpski nacionalista. Sve po potrebi – kaže Bosić.

“Sto puta ponovljena laž postaje istina”

Ono što me zabrinjava, dodaje Bosić, je hajka koja je organizovana u režimskim medijima i koja zaista podsjeća na fašističke metode progona i etiketiranja.

– Sto puta ponovljena laž postaje istina. Na jedan mig su se javili razni papci Stevandić, Selak, Čubrilović , Nešić… da se preporuče Dodiku za ulazak u vlast, kao i režimski novinari i plaćeni analitičari – konstatuje Bosić.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING